A füstölt szalonnát apróra vágom, és a zsírját kiolvasztom. A pörcöt leszűröm és félreteszem. A csirkemájat megmosom, leszárítom, ereitől megszabadítom, és vékony csíkokra aprítom. A visszamaradt zsíron megfonnyasztom a megtisztított és finomra metélt vöröshagymát, majd ráteszem a megmosott, kicsumázott és vékony szeletekre vágott zöldpaprikát, valamint a meghámozott és gerezdekre vágott paradicsomot. (A paradicsom könnyen meghámozható, hogyha néhány percre lobogva forró vízbe mártom.)

Fedő alatt, saját levében addig párolom, amíg üveges nem lesz a zöldpaprika, ezután hozzáteszem a csirkemájcsíkokat. Azonnal rászórom a majoránnát és a törött borsot, valamint a megmosott és finomra vágott petrezselyemzöld felét. Egy-két percig erős lángon, illetve addig kevergetem, amíg a máj minden darabkája megfehéredik. Ezután a tűzről lehúzva beleszórom a fele reszelt sajtot. Addig keverem, amíg a sajt egészen elolvad a forró raguban. Csak ezután sózom meg, és melegen tartom. Közben a tésztát a szokásos módon megfőzöm, és meleg vízzel leöblítve azonnal a tányérokra osztom. Mindegyikre rárakok a csirkemájas raguból, és a megmaradt petrezselyemzöldet, a reszelt sajtot, valamint a félretett szalonnapörcöt ráhintem.

Elkészítési ideje: kb. 45 perc.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!