Hozzávalók: 1 csésze kristálycukor, 2 csésze szénsavmentes ásványvíz, 1 evőkanál levendula (ami nem volt permetezve, tehát étkezési célra is felhasználható) 2 és fél kanál kicsavart citromlé, 2 evőkanál vodka, de más alkohollal is helyettesíthető.

Egy nagyobb serpenyőben közepes lángon főzzük össze a cukrot és a vizet, majd adjuk hozzá a levendulavirágot, és főzzük sziruppá.

Egy 5 perc elteltével vegyük le a tűzről, és hagyjuk állni kb. 10 percig, amíg a szirup kissé kihűl. Végül egy szűrön keresztül öntsük a szirupot egy nagyobb üvegtálba, így a levendulavirágot felfogjuk.

A szirupot a tálban öntsük fel vodkával és citromlével, majd keverjük össze és tegyük be a fagyasztóba a sorbetet, amíg kellő állagúra nem fagy.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!