Az ősz beköszöntével egyre rövidebbek a nappalok, és hűvösebbek az éjszakák, de a nyár virágos pompájáról még ekkor sem kell lemondanod. A verőfényes, meleg nappalokat átszövik az őszi nap sugarai, és számtalan dísznövény várja, hogy ebben az időszakban is szebbé varázsolja a teraszodat, és mosolyt csaljon az arcodra.

A balkonszezon az ősz kezdetével korántsem ér véget. Megannyi színpompás őszi dísznövény kínálkozik, hogy vidámmá és hangulatossá varázsolja a teraszodat az őszi langyos napokon is. Nézz körül az őszi virágpiacon, és válogass a rengeteg, csodás növény között. Ajánlunk neked mi is 5 őszi szépséget:

 

Díszkáposzta (Brassica oleracea var.acephala)

 

A díszkáposzta egy igen mókás és kedves őszi dísznövény. Többféle fajtája kapható, fodrosabb és simább levelű, van, amelyik a fejes, van, amelyik a kelkáposztára hasonlít. De kár lenne a fazékba tenni ezt a szépséget, mely fehér, krém, lila és rózsaszín levélruhában tündököl. Ahogy csökken a hőmérséklet, úgy lesz a színe egyre élénkebb. A tápanyagban gazdag, bőségesen öntözött talajban érzi jól magát, és még a kisebb fagyot is elviseli. Szép színét még télen is megtartja.

 

Csarab (Calluna vulgaris)

 

A csarab 25-50 cm magasra növő, sűrű ágrendszerű, savanyú talajt kedvelő, örökzöld lápi növény. Mintha apró gyöngyökből állna ez a növény: levelei kicsinyek, virágai is aprók, fehér, sárga, rózsaszín, kék vagy lila színben pompáznak. Érdekessége, hogy a virágok színét nem a sziromlevelek, sokkal inkább a csészelevelek adják. Napos és félárnyékos helyen egyaránt jól érzi magát, alacsony tápanyagtartalmú talajt igényel, és még télen sem szabad hagyni kiszáradni a földjét. A teraszon átteleltethető.

 

Veronikacserje (Hebe andersonii hibrid)

 

Elegáns, értékes örökzöld növény, mely nem tartozik a legolcsóbb balkonnövények közé, ám a szépsége mindenért kárpótol. Őshazája Új-Zéland, ahol egyméteresre is megnőhet, ám a teraszra való változata alacsonyabb növésű, sűrű ágrendszerű és lombú törpecserje. Rózsaszínű, fehér, piros, kék vagy lila virágai tömött füzérekben nőnek. Napos, védett helyre való, fagyérzékeny, kis tápanyagtartalmú földben szeret lenni. Virágaiban egészen a tél beköszöntéig gyönyörködhetünk.

 

Koronás krizantém (Dendranthema coronaria)

 

Ha ősz, akkor krizantém, mindenféle méretben és színben! Rügyes állapotban szerezzük be, és ültessük át humuszban gazdag virágföldbe ládába, vagy dézsába. Szereti a napos helyet, a tápanyagban gazdag, jól öntözött talajt. Sokan csak krizantémokból állítják össze virágos teraszukat, olyan sokféle színben kaphatók, kis és nagyvirágú fajták egyaránt. A fagyok beálltáig bőségesen ontják meseszép fehér, sárga, rózsaszín, narancs, vörös, kék, lila és bíbor színű virágaikat.

 

Hamvaska (Jacobaea maritima)

 

A hamvaska, régi néven ezüstös aggófű, az őszirózsafélék családjába átsorolt, manapság a legkedveltebb hamvas levelű dísznövény. Bár alapvetően egynyári növény, nem kérdőjelezhető meg létjogosultsága az őszi balkonon, ráadásul védett helyen a szabadban is átteleltethető. Gyapjas, ezüstös fehér, elegáns metszésű levelei csodásan mutatnak az őszi virágok között, például a díszkáposzta mellett, akkor is csodás kompozíciót alkotnak, ha csak levéldísznövényekkel akarjuk díszíteni az őszi teraszunkat.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!