Ha jól kidolgoztuk, letakarva fél óráig kelni hagyjuk. Ezután lisztezett deszkára borítjuk, egy centi vas-tagra kinyújtjuk, lisztezett késsel négyszögekre vágjuk, közepükre tél, cukorba mártott szilvát teszünk. Gombócokat formálunk belőlük és meleg ruhával letakarva a gyúródeszkán, még húsz percig kelesztjük.

 


Lobogó vízben 10-15 percig főzzük, leszűrjük, és minden egyes gombócot megszurkálunk, hogy a gőz eltávozhassék belőle, mert különben megkeményedik. Zsemlemorzsát zsírban sárgára pirítunk, és a megfőtt gombócokat beleforgatjuk. Porcukorral tálaljuk. Készíthetjük mákkal is, akkor a gombócokat leszűrés után kevés olvasztott vajba forgatjuk, és cukros darált mákkal szórjuk meg.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!