Csirkemell íjászmester módra

Finom csirkés receptet, amely a férjek kedvence is lehet, hiszen sörrel készül.

Hozzávalók:

40 dkg csirkemell filé,12 dkg vékony húsos szalonna, 1 tojás, 8 dkg liszt, 0,5 dl sör,1 dl tej, csipet só, olaj.

A húst megmossuk, majd kb. 2-3 cm kockákra vágjuk. A szalonnát is felkockázzuk, majd felváltva a csirkékkel nyársra húzzuk. Egy tálban a tojást felverjük, adunk hozzá lisztet, sört, kevés sót, felöntjük a tejjel és jó kikeverjük.

A nyársakat először megforgatjuk lisztben majd a sörös tésztában és forró olajban kisütjük. Egy konyhai papírtörlőn lecsöpögtetjük majd friss salátával tálaljuk.

Pirított csirke jóasszony módra

Gyorsan elkészíthető finom csirkés recept a hétvégi ebédhez.

Hozzávalók:

1 nagyobb konyhakész csirke, só, bors, 5 dkg liszt, 10 dkg főzőmargarin, kis paradicsompüré, 20 dkg csiperkegomba, vöröshagyma, 15 dkg húsos szalonna, 1 kg burgonya, olaj.

A csirkét feldaraboljuk, majd sózzuk, borsozzuk.

Ezután egy tálba lisztet teszünk és a csirkét mindkét oldalán beleforgatjuk, majd serpenyőben, forró margarinban hirtelen megsütjük, ezután felöntjük egy kevés vízzel és puhára pároljuk. Ha zsírjára sült kiszedjük, és egy tálra tesszük.

A visszamaradt zsírban paradicsom pürét egy kis kanál liszttel megpirítjuk, és felöntjük kevés vízzel. A gombát, a hagymát és a szalonnát is felkockázzuk és mindegyiket megpirítjuk a serpenyőben. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd a végén a ragut a megsütött csirkére halmozzuk tálaláskor és sült krumplival tálaljuk. Friss salátát kínáljunk hozzá.

Pirított csirke vadász módra

Finom barnamártással készült csirkés recept, amelyhez fehér bort is használunk.

Hozzávalók:

1 konyhakész nagyobb csirke, só, bors, 6 dkg liszt, olaj, vöröshagyma, 20 dkg gomba, 15 dkg csirkemáj, 5 dkg paradicsompüré, 2 dl száraz fehérbor.

A gyors barnamártáshoz:

4 kanál olaj, 3 kanál cukor, 1 sárgarépa, 2 kanál liszt, 3 dl víz, 2 kanál Worcester mártás, só, bors.

A csirkét vágjuk négy részre, sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk meg lisztben. Ezután egy serpenyőben forró olajban süssük aranysárgára minden oldalát, vegyük ki és tegyük félre a sült csirkét.

A gyors barnamártáshoz az olajon a cukrot karamellizáljuk barnára, a sárgarépát megtisztítjuk, vékony karikára vágjuk és ezt is megpirítjuk a karamellizált cukron. Ha kész van, liszttel szórjuk, meg ez besűríti és öntsük fel kevés vízzel. Addig forraljuk, amíg a sárgarépa meg nem puhul. Ezután szűrjük át adjunk hozzá Worcester szószt, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A hagymát, a csirkemájat és a gombát is vágjuk fel, majd először a hagymát pirítsuk meg olajon, majd adjuk hozzá a gombát, és végül a májat. Jó alaposan pároljuk, majd pirítsuk meg mindhármat, és ha zsírjára sült sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A végén adjuk hozzá a paradicsompürét, a barnamártást és öntsük fel finom fehér borral. Ha kész tegyük bele a csirkét is és együtt pároljuk még egy pár percig.

Párolt rizzsel és savanyúsággal tálaljuk.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!