A napos balkonok legnépszerűbb sztárjai a muskátli, a petúnia, a büdöske, a papucsvirág, ám még számtalan gyönyörű dísznövényt ültethetsz az erkélyedre ezeken kívül. Érdemes olykor felfrissíteni a balkont, és új köntösbe öltöztetni, hiszen rengeteg, szebbnél-szebb növény várja, hogy gyönyörködhess bennük.

balkonkert virágokkal

Ha napsütötte és meleg a balkonod, akkor mindenképpen olyan dísznövényeket válassz, melyek ezeket a körülményeket igénylik. A növényeid így biztosan jól fogják magukat érezni, és ragyogni fog a szépségük. Mutatunk neked 5 csodás balkonnövényt, melyek imádják a napot, és könnyű gondozni őket!

 

1.Husánglevelű farkasfog (Bidens ferulifolia)

 

Aranysárga, csillag alakú virágait májustól egészen az első fagyokig ontja. Rendkívül mutatós növény, önmagában is szemet gyönyörködtető virágzuhatagot alkotnak lecsüngő szárai. Könnyen kezelhető, az elhervadt virágokat nem kell lecsípned sem, mert nem termel magvakat, és az új hajtások elrejtik az elvirágzott részeket. További előnye, hogy az eső sem árt neki, nem kell attól tartani, hogy leveri a virágokat. Gyors növekedésű növény, könnyen kiszoríthatja a többieket, egy méterre ezért ne ültess három tőnél többet. Szereti a sok vizet, a bőséges tápanyagot, és a napsütést.

 

2.Rézvirág (Zinnia angustifolia)

 

Ez a mutatós, elegáns növény fehér, krémszín, sárga és narancssárga színű virágaival díszíti a balkont. Hálás növény, mely a legkisebb gondoskodásért is bőséges virágzást ad cserébe. Kifejezetten a napos balkont kedveli, szívós, ellenálló, mely az esőt is eltűri. Közepes tápanyagtartalmú földben jól érzi magát, a pangó vizet nem kedveli, de a kiszáradást sem szereti, optimális öntözést kíván. Az elnyílt virágokat mindig vágd le, és a folyamatos virágzás érdekében kis adagokban, rendszeresen tápoldatozd a rézvirágot.

 

3.Legyezővirág (Scaevola saligna)

 

A kék és ibolyaszín árnyalataiban tündöklő legyezővirág az első fagyokig hozza bájos virágait. Dúsan virágzó, lecsüngő hajtásai miatt ámpolnanövényként is remekül mutat. Jól bírja a tűző napot is. Igényli a magas tápanyagtartalmú földet. A virágokat nem kell lecsipkedni, az elhervadtak maguktól is lepottyannak. Túlöntözni nem szabad és a pangó vizet is kerülni kell, mert nem tesz jót a gyökereknek és a gombás fertőzés kockázatát is megnöveli.

4.Fokföldi kékmargitvirág (Felicia amelloides)

 

Ez a kék virágú kedves növény imádja a napfényt, amin nem kell csodálkozni, ugyanis Dél-Afrika forró vidékeiről származik. Virágai egész nyáron folyamatosan nyílnak. Ám csak akkor ajándékoz meg bőséges virághozamával, ha rendszeresen öntözöd és tápoldatozod. Közepes tápanyagtartalmú földet igényel. Sok magot hoz, de ezek könnyen lerázhatók. A fokföldi kékmargitvirág általában egyéves növényként kapható, de világos, hűvös helyen könnyen átteleltethető.

 

5.Vörösbegyvirág (Nemesia strumosa)

 

Kecses, törékeny teremtés a vörösbegyvirág, mely sokféle színben elérhető: fehér, narancssárga, rózsaszín, piros és pasztellszínekben, de vannak különleges kétszínű virágú egyedei is. Ez az egyenes szárú virág legjobban önmagában mutat, balkonládába vagy cserépbe is ültethető. A napos balkont kedveli, ám ellentétben a rézvirággal, az esőt nem tűri, a növényt alaposan megtépázhatja egy kiadós zápor, ezért az esőtől védeni kell. Nem igényel magas tápanyagtartalmat, kis tápanyagtartalmú földben is jól érzi magát. A fővirágzás után vágd vissza, hogy újra virágokat hozzon.

 

Napos balkonodat érdemes ezekkel a szép dísznövényekkel virágba borítani.

A cikk folytatásában: 5 tipp, hogy tied legyen a legszebb balkonkert


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!