Az aloe vera hatása szervezetünkre!

Vajon az Aloe verát körbevevő csodanövény jelző csak képzeletünk szüleménye, vagy tényleg egy csodaszerrel állunk szemben?

A válasz: az aloe vera tényleg inkább egy csodanövények mondható, és ezt akkor értjük meg leginkább, ha megvizsgáljuk a növény felépítését. A növény egyedisége már ott kezdődik, hogy a növény leveleinek a 99% -a víz, míg a tápanyagok teljes mennyiségét a maradék, vagyis a növény 1%-a tárolja.

Ebben az 1 %-ban található a 75 különböző alkotórész, a számtalan vitamin és ásványi anyag. Ám a csodanövény kifejezés nem csak ezért illik rá az aloe verára, hanem az un. szinergizmus jelenség miatt is, aminek a lényege a gyógyszerek, szervek, stb. együttes aktivitásának hatékonysága.

Ebben a különleges növényben évezredek alatt alakult ki az összetevők azon egyensúlya, mely kiváltja a drámai végkifejlettnek a részek egységes egészként működnek, és ily módon kimondhatatlanul erősek. Az aloe vera gél előállítása során az érett leveleket kb. 4-5 éves korban takarítják be, majd ezután állítják elő belőle az adott terméket, méghozzá úgy hogy őrlés után szűréssel távolítják el a szilárd részt, majd végül egy speciális eljárással hozzájutnak az értékes hatóanyagokat tartalmazó gélhez.

A termék tartósítását hő sterilizálással, vagy kémiai strelizáció útján végzik. Gyakran adnak hozzá különböző antioxidánsokat, vagy aszkorbinsavat, mert ezek gátolják a növény enzimeit, és gátolja termék minőségének romlását.

A stabilizált gélből táplálék kiegészítőket, italokat, vagy kozmetikai termékeket állítanak elő. Az aloe verás készítmény két úton fejti ki hatását: nyálkahártyákon és szöveti felszíneken keresztül, pl. a bőrön át felszívódva, valamint az immunrendszere hatva.

A vaníliavirág gondozása

A vanília virág (Heliotropium arborescens) Peruból származik ahol, mint félcserje díszíti a parkokat és kerteket. Bővebben...

Mitől függ a fűmag csírázása?

A kertészetekben és nagyobb barkácsboltokban ma már széles a választék a különböző fűmagokban, amelyeket szigorú szabályok alá vetnek, mielőtt kikerülnek a bolti forgalomba.

Bővebben...

Gyógynövények a Parkinson-kór kezelésére

Néhány kínai szer, mint a kampós gyógynövény, a gyökérkivonat és a fakéreg segíthetnek a Parkinson-kór és az irritábilis bél-szindróma kezelésében. Bővebben...

Orchidea ápolása otthon

Egyre többen tartanak otthon orchideát, de vajon miért szárad és hullik a növény pár napon belül? Cikkünkből megismerheti az orchidea gondozását. Bővebben...

Az őserdőben a túlélésért folyik a harc!

Kívülről nézve gyönyörű színes és élettel teli az őserdő ám odabent nap, mint nap komoly harc folyik a túlélésért. Ismerjük meg az őserdő hőseit! Bővebben...

A gránátalma dézsába is ültethető!

A gránátalma(Punica granatum) ősrégi haszonnövény, amelyet sok kultúrában gyógynövényként tartanak számon. De kertbe ültetve is nagyon szép szoliter dísznövény.

Bővebben...

6 egyszerű lépés, hogy édenkertté varázsold a balkont!

Ismerje meg ön is hat lépésben, hogyan tudja  az erkélyt, balkont virágzó oázissá varázsolni. Megmutatjuk, hogyan kell lépésről lépésre átalakítani az erkélyt, hogy az tényleg egy meghitt nyugodt kis oázis legyen, ahová kiülhetünk egy finom kávét elfogyasztani, dolgozni, könyvet olvasni, vagy barátokkal beszélgetni.

Bővebben...

Így ültessük be fillérekből kertünket!

Ha éppen most költöztünk be új otthonunkba, amelyhez egy kertet is kaptunk, elkezdhetünk azon gondolkodni, hogy szeretnénk a kertet beültetni. Egy üres kertből egy gyönyörű virágzó oázist létre hozni nem egyszerű feladat, az első és talán legnehezebb feladatunk az ásás, talajforgatás, gyomlálás.

Bővebben...

Ezeket a növényeket vásárolhatjuk meg márciusban, a kertészetekben!

Márciusban a kertészeti áruházak már egyre több tavaszi növénnyel várja a vásárlókat. Bár még a kiültetés korai, érdemes körbenézni, milyen növényt vásároljunk idén a kertünkbe.

Bővebben...

Ültessünk kockás liliomot kertünkbe

Nem hiába kapta ezt a furcsa nevet ez a szép növény, hiszen kockás mintájával kertünk különleges éke lesz.

Bővebben...

Így tegyük még színesebbé kertünket ingyen!

Szeretnénk kertünket idén még szebbé színesebbé és változatosabbá tenni, de nincs rá pénzünk, hogy drága vetőmagokat vásároljunk? Akkor cseréljünk! >>>>>>>>>

 

A zsályatea mandulagyulladás ellen is hatásos

Az orvosi vagy kerti zsályát ezen túlmenően még fűszernövényként is használhatjuk. Gyulladás gátló hatásának köszönhetően elsősorban torokfájásra, kezdődő torok-, illetve mandulagyulladásra is kitűnő. Bővebben...

hírek

Ezek a konyha legszennyezettebb részei!

Egy konyhai mosogató számtalan baktériumot rejthet, azonban valószínűleg nem ez számít egy átlagos konyha legszennyezettebb részének. Egy turmixgép, egy gumispatula, vagy akár egy konzervnyitó is több kórokozónak adhat otthont, derült ki egy új tanulmányból.

Bővebben...

Körömvirág hatásai

A bőrbetegségek gyógyítója, a Körömvirág Calendula officinalis Népi nevei: kenyérbélvirág, borongóvirág, gyűrűvirág, kerti peremér, náthavirág. Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!