Ezeket a csokoládé golyókat már karácsony előtt egy vagy két héttel korábban is elkészíthetjük, majd a hűtőben tárolhatjuk az ünnepekig.

 

Íme, pár remek csokoládégolyó recept:

 

Vajas golyók:

 

Hozzávalók: 285 g főzőcsokoládé, 115 g sótlan vaj,60 ml víz, 1 tojássárgája enyhén felkeverve, 1 evőkanál ital (brandy, rum, whiskey, vagy likőr) kakaópor, porcukor a díszítéshez.

 

Törjük a csokoládét apró darabokra, majd a vajjal és a vízzel együtt melegítsük fel, amíg meg nem olvad. Közben folyamatosan keverjük, hogy szép sima legyen a csokoládé. Ezután adjuk hozzá a tojássárgáját, és az ízesítő italt.

 

Egy 15 cm.-es szögletes fémdobozt béleljünk ki zsírpapírral, majd ebbe öntsük bele a csokoládét. Tegyük a dobozt a hűtőbe, amíg a csokoládé teljesen meg nem köt. Ekkor vegyük ki a dobozt és a papírral együtt emeljük ki a csokoládét.


 

Végül vágjuk fel a csokoládét kockára, vagy egyszerűen formázzunk belőle golyókat, és forgassuk meg őket hófehér porcukorban, kakaóporban, vagy kókuszreszelékben.

 

Az így elkészült csokoládégolyók akár 2 hétig is elállnak a hűtőben, de a mélyhűtőben akár egy hónapig is.

 

A receptben megadott mennyiség kb. 35 adagra elég.

 

Tejszínes golyók:

 

Hozzávalók: 285 g főzőcsokoládé, 115 g sótlan vaj, 195 ml tejszín, 2 kanál ízesítő ital.

 

Törjük a csokoládét apró darabokra, majd a vajjal és a vízzel együtt melegítsük fel olvadásig.

 

Egy másik lábosban a tejszínt is melegítsük fel, de ne forraljuk, majd a meleg tejszínt öntsük hozzá a csokoládé masszához.


 

Végül adjuk hozzá az ízesítő italt és keverjük össze. A masszát tegyük be a hűtőbe, vagy a mélyhűtőbe, amíg a csokoládé meg nem dermed, majd készítsünk belőle 2 cm.-es golyókat. Végül vonjuk be őket kakaóval, vagy olvasztott csokoládéval.

 

Kétszer mártott csokoládé golyók:

 

A tejszínes golyókat mártsuk bele egyszer tejcsokoládéba, majd a másik felét fehér csokoládéba, méghozzá úgy hogy a golyót felszúrjuk egy hurkapálcikára, és az egyik felét belemártjuk a tejcsokoládéba, majd megvárjuk, amíg megszilárdul, majd a másik felét egy fehér csokoládéba.

 

Vaníliás golyók:

 

Itt is a tejszínes golyó receptjét használjuk, de az ital helyett vanília eszenciát adunk hozzá, kb. ½ evőkanállal. végül a csokoládé golyókat fehér csokoládéba mártjuk.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!