Habverő segítségével simára keverjük. Állandó keverés mellett fokozatosan hozzáadjuk a szitált lisztet, ügyelve arra, hogy ne csomósodjon össze. Így egy sűrű palacsintatésztát kapunk. Ha a palacsintatésztát sűrűnek találjuk, állandó keverés mellett szódavizet adunk hozzá. Palacsintasütőben olajat vagy zsírt hevítünk, és vékony palacsintákat sütünk, melyet tányérra, egymásra felhalmozzuk.

Töltelék: 500 g darált dió, 50 g mazsola, 300 g porcukor, 2 dl tej, 1,5 dl rum, őrölt fahéj, reszelt citromhéj

Csokoládémártás: 250 g porcukor, 200 g csokoládé, 50 g kakaópor, 5 db tojássárgája, 5 dl tej, 2 dl tejszín, 1 dl rum, 1 rúd vanília

A darált diót összekeverjük a forralt tejjel, a rumban áztatott mazsolával és porcukorral. A palacsintákat megtöltjük, háromszögletűre hajtjuk, tűzálló tálra helyezzük, és rummal ízesített forró csokoládémártással bevonjuk. A porcukrot a tojássárgájával elkeverjük, hozzáadjuk a tejet, a darabokra tört csokoládét, a kakaóport, a tejszínt és a vaníliarudat. Habüstben vízfürdőben, állandó keverés mellett felfőzzük. A vízfürdőből kivéve rummal ízesítjük.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!