Hozzávalók: 20 dkg liszt, 3-4 ek. Instant kávéital, 1 sütőpor, 1 csipet só, 5 dkg puha vaj, 15 dkg cukor, 1 tojás, 1 dl tejszín, kevés tej. Ízlés szerint rum, vagy rumaroma.

A krémhez:

2,5 dl tejszín, 25 dkg mascarpone, 3 dkg cukor, 1 cs. vaníliás cukor.

Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, majd hozzáadjuk a sütőport, és a csipet sót, majd egy fakanállal elkeverjük.

Közben egy másik táléba beletesszük a tojást, hozzáadjuk a cukrot, és fehéredésig egy robotgéppel kikeverjük. Ezután hozzáadjuk a puha vajat, és a 4 evőkanál kávéitalt, és az 1 dl tejszínt. Robotgéppel újra átkeverjük, majd ezt hozzáadjuk a lisztes keverékhez, és egy fakanállal elvegyítjük. Egy csepp rumot is tehetünk a tésztába, vagy ha ez nincs rumaroma is megfelel.


Az így kapott tésztát beletöltjük a muffin papírokba, és előmelegített sütőbe tolva 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük. Ne tegyünk túl sok tésztát a formákba, hogy a kisült muffinok tetejét tudjuk majd krémmel díszíteni.

A krémhez felverünk kemény habbá 2,5 dl tejszínt, majd hozzáadjuk a mascarponét, és a cukrot, majd addig keverjük robotgéppel, amíg kellően szilárd habot nem kapunk. Fontos hogy a tejszín jó le legyen hűtve, mert csak így lesz a tejszínhab megfelelő állagú.

Amikor a muffinok kihűltek a tetejüket megkenjük a tejszínhabos mascarpone krémmel, megszórjuk kakaóporral és olvasztott csokoládéval díszítjük. Később a megmaradt tejszínes krémből készíthetünk tiramisut.

Jó étvágyat kívánunk.



Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!