A szerződés tárgyát képező h224G11 jelű molekula egy olyan monoklonális antitest, amelynek célpontja az ún. cMet-receptor. A két társaság szerint a cMet fehérje számos szolid tumor, így a prosztata-, tüdő- és gyomorrák kialakulásában is szerepet játszik, ráadásul hozzájárul a daganatok kemoterápiával szembeni rezisztenciájához is.

A megállapodás anyagi hátteréből mindössze a szerződéskötéskor kifizetett 25 millió dolláros összeg került nyilvánosságra, de a francia gyógyszercég két évi kutatási támogatáson túl a fejlesztési szakasz megfelelő stádiumaiban további kifizetésekre, valamint jogdíjakra is számíthat. A megállapodás arra is kitér. hogy a két vállalat a jövőben közös erőfeszítéseket tesz új generációs cMet antitesek felfedezésére.


John Leonard, az Abbott globális kutatási-fejlesztési ágazatának alelnöke szerint a cMet a rákellenes szerek számára „vonzó célpontnak” tűnik és a h224G11-re vonatkozó kutatási eredmények eddig „ígéretesnek látszanak”. Leonard hozzátette, az új hatóanyag megszerzése fontos hozzájárulást jelent az Abbott „erős onkológiai ágazatához”, amely „a rák kezelésének különböző lehetséges útjait” kutatja.

A Pierre Fabre részéről Jean-Pierre Garnier vezérigazgató megjegyezte, a cége által kifejlesztett cMet-receptor-gátlók „hatékonyak és fehérjespecifikusak”, a megállapodás létrejötte kapcsán pedig örömét fejezte ki.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!