Hozzávalók:

1 db 1 kg.-os tyúk, 30 dkg vegyes zöldség, 1fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 paradicsom, 10 szem egész bors, 1 negyed kelkáposzta, 5 dkg zöldborsó, 3 szem gomba, 1 csokor friss petrezselyem és zeller, szerecsendió

A tyúkot vagy csirkét megmossuk és feldaraboljuk. és egy nagy lábosban hideg vízben feltesszük főni. Egy fél óra múlva szűrővel leszedjük a habját, és ezt addig ismételjük, míg a hab teljesen el nem tűnik.

Ezután be zöldségeljük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szerecsendiót, és az összekötött petrezselymet és pár zeller szárat, amit a főzés vége előtt ki kell szedni.


A húsleves finomabb lesz, ha ízesítjük egy húsleves kockával és még szebb aranysárga színt kap kevés sáfránytól. Ezután takarékon 3-4 órán keresztül főzzük, míg a hús és minden zöldség teljesen puha nem lesz.

Tálaláskor külön kínáljuk a főtt húst, a zöldség, és vagy cérnametéltet, vagy májgombócot a leves mellé.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!