Az az étel, amely a szemnek is tetszik, sokkal jobban ízlik, így amikor megláttam a kertben a virágzó árvácskát, gondoltam feldobom vele a salátámat. Az ehető virágok, eddig az én étrendemből is kimaradtak, viszont sok fűszernövényt ültetek a kertbe, kedvencem a citromfű, a zsálya, és a menta, így nyáron a főzéshez csak friss fűszereket használok. Viszont annyira megtetszett a virágsaláta, hogy az idén ültetek körömvirágot, sarkantyúka, kakukkfüvet és metélőhagymát is. Mindegyiknek gyönyörű a virága és ehető.

A virágok íze külön nem is érződik annyira, hiszen a sok zöld salátalevéllel keveredik az ízük, viszont a látványuk gyönyörű. A tavaszi salátába nagyon jól illik a retek, a rukkola, a málna, vagy akár a koktélparadicsom. Minél színesebb annál szebb.

Tavaszi virágos saláta

Hozzávalók:

1 marék madársaláta

1 negyed csomag fetasajt

1 marék bio napraforgómag

1 közepes kígyóuborka

4-5 árvácska virág

Elkészítés:

A salátaleveleket mosd meg jó alaposan, majd rendez el őket a tényáron. A kígyóuborkát vágd fel kis kockákra, majd ez is mehet a tányérra, a morzsolt fetasajttal együtt.

Az árvácskát mosd meg, és rendezd el őket a tányéron, végül szórd meg az egészet bio napraforgó maggal, de ha ez nincs a pirított tökmag, vagy szezámmag is remekül illik hozzá.

Koronázd meg az egészet egy frissítő olívaolajos citromos salátaöntettel, és fogyaszd el jó ízűen a látványos salátát.

Jó étvágyat kíván: Kertészanyu


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!