Közeleg a Valentin nap, amely évek óta hazánkban is a szerelmesek napjaként van nyilvántartva. Megmutatjuk, milyen virágot érdemes a hölgyeknek vásárolni, ezen a szép napon.

Hazánkban a Valentin napon még mindig az édességből, és a virágból fogy a legtöbb, a Valentin napi lufik és plüss figurák forgalma viszont csökkent.

A Valentin nap klasszikus virága még mindig a vörös rózsa, amely a szerelem jelképe is egyben, de ezen a napon a rózsa árak olyan magasba szöknek, hogy gyakran 1000-1500 Ft-ba is kerülhet egyetlen szál rózsa, amely Hollandiából, Kolumbiából, vagy Ecuadorból érkezik meg hazánkba. A friss rózsák, ha helyesen kezelik és tárolják őket, akár egy hétig is frissek és szépek maradnak a vázában, ehhez naponta kell cserélni a vizet, és a rózsa szárából naponta egy centit le kell vágni egy éles késsel.

De amikor a virágboltba, már olyan rózsa érkezik, amelyet Valentin nap előtt már egy hétig a hűtőben tárolnak, akkor ez a rózsa, mire a vásárlóhoz ér, már csak egy vagy két napig marad életben. Ilyenkor elég bosszantó, ha kiadunk 1000-1500 ft.-ot a rózsáért, főleg ha egy egész csokorral vettünk belőle.

 

De szerencsére számtalan virág és cserepes növény van hazánkban, amellyel szerelemet tudnak az urak vallani szívünk választottjának.

 

Most ezekből mutatunk néhány fajtát:

Rózsák

A rózsa még ma is a legkeresettebb virágok közé tartozik, de a vörös rózsa mellett Valentin napra a fehér illetve a rózsaszín, pasztell árnyalatú rózsák is divatosak lettek. A hosszú szárú rózsa helyett ma már a rózsadobozok, vagy a kisebb rövidebb szárú rózsákból készült kis dekorációk is közkedveltek. Ezen a napon a virágboltok sok apró kis virágdekorációval készülnek, amelyek tavaszi virágokból, és kis fejű rózsákból is készülhet.

Tavaszi virágok

Február elején már mindenki a tavaszt várja, és így vannak ezzel a hölgyek is, így nem csoda, hogy néha jobban örülnek egy kis csokor tavaszi virágnak, mint egy méregdrága vörös rózsának.

A virágboltok tele vannak tulipánokkal, fréziával, jácintokkal, nárciszokkal, boglárkákkal és bár ezek is Hollandiából érkeznek hozzánk, áruk mégis kedvezőbb, mint a rózsáké, ráadásul, színeikkel és illatukkal boldogságot okoznak bárkinek. A rózsa helyett bátran ajándékozzunk tulipánt, vagy tavaszi virágdíszeket, amelyek vázába téve napokig díszítik a hölgyek otthonait.

A tavaszi virágok nem csak vágott formában, hanem cserepes virágként is megvásárolhatók, így ezek a virágzás végén a kertbe is kiültethetők, tehát ha olyan hölgynek szeretnénk ajándékot vásárolni, akinek van kertje, a cserepes tavaszi növény jó választás. Cserepes növények közül a jácintból,  nárciszból, és a tulipánokból is széles a választék  a virágboltokban, ezek mind hagymás növények, amely kiültetve a kertbe, évről évre újra hajtanak és virágoznak majd.

Más cserepes növények

A cserepes növény szintén kiváló ajándék lehet, a cserepes mini rózsa, a korall virág, a harangvirág, de akár egy cserép orchideát is ajándékozhatunk a hölgyeknek, mert van, akinek ez a kedvenc virága.

Ha pedig nem a szerelmünknek, hanem szeretettből pl. a munkatársunknak vagy az édesanyánknak szeretnénk virágot venni, bátran válasszuk a primulát, a fokföldi ibolyát, a flamingóvirágot, vagy az azáleát, bármelyik remek ajándék lesz Valentin napra.

Környezetbarát ajándék:

Ha egy igazi különleges és egyedi ajándékot szeretnénk ajándékozni Valentin napra, akkor válasszuk a viráglabdát, amely tele van magas pollentartalmú növények vetőmagjaival, hogy a kertbe csalogassák a méheket, pillangókat, katicákat. A viráglabdát csak el kell helyezni a talajon, ahol a magok a fény és víz hatására fejlődésnek indulnak.

Viráglabdákat itt tudsz rendelni, több változatban is >>>>>>


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!