Omlós almás bukta recept

Hozzávalók:

A kovászhoz

3 dkg élesztő

1 evőkanál porcukor

 1 dl tej

 A tésztához

50 dkg liszt

 2 evőkanál porcukor

 3 tojássárgája

 4 dkg vaj vagy margarin

 kevés tej

Csipetnyi só

 A töltelékhez

 3 szép, aromás, savanykás alma

 2 evőkanál sárgabarack lekvár

 

Elkészítés:

Első lépésként az élesztőt keverd bele langyos tejbe, amelybe tegyél egy kis kanál porcukrot is. Várd, meg amíg az élesztő felfut.

Egy nagyobb tálba szórd bele a lisztet, a közepébe öntsd bele az élesztőt, a tojások sárgáját, a maradék porcukrot, csipet sót, és annyi tejet, hogy egy közepes keménységű tésztát kapj.

Végül dolgozd bele a tésztába a vajat is, és még egyszer gyúrd át alaposan. Amikor a tészta már nem ragad a kezedre, formázd cipóvá a tésztát, tedd bele a tálba, szórd meg a tetejét liszttel és takard le. Meleg helyen hagyd kelni. Amikor a tészta már a duplájára kelt, vedd ki a tálból, tedd egy lisztezett deszkára és nyújtsd ki fél centi vastagságúra. Ezután a kinyújtott tésztát vágd fel 5x8 cm darabokra, és hagyd még egy 20 percig pihenni.

Közben az almákat hámozd meg és vágd fel kis negyedekre vagy kockára. Az így kapott almakockákat kend meg lekvárral és minden tésztadarab közepére tegyél egy darab lekváros almát, akár még egy csipet fahajjal is megszórhatod.

A tészta két végét nyomd be, és csavard fel a tésztát, úgy, hogy az alma ne lógjon ki. Végül előmelegített sütőbe téve 180 fokon 20-25 perc alatt arany barnára süsd meg.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!