Hozzávalók :

50 dkg sertésvelő

3 tojás

1 fej hagyma

30 dkg zöldborsó

20 dkg gomba

15 dkg zsíros sajt

Só, bors

Olaj

Petrezselyem

2,5 dkg vaj+a kenéshez.

Leírás : A velőt megmossuk, 2 percre lobogó vízbe tesszük, majd kivéve lehúzzuk a hártyáját. Felverjük a tojásokat.

A hagymát apróra vágjuk, 2 ek olajon üvegesre pároljuk. Rátesszük a velőt és a tojást, majd 15 percig kevergetve sütjük. Egy másik serpenyőben 2,5 dkg vajat olvasztunk, rátesszük a borsót és a felszeletelt gombát. Egy marék petrezselymet apróra vágunk, a borsóhoz adjuk, sózzuk, borsozzuk. 20 percig pároljuk, kicsit kihűtjük.

A sajtot durvára reszeljük, összekeverjük a borsós keverékkel. Egy keskeny magas falú jénait kivajazunk, a borsós keverék felét belesimítjuk. Rákanalazzuk a tojásos velőt, a tetejére tesszük a borsó másik felét. A maradék sajtot a tetejére tesszük, majd 180 fokos sütőbe toljuk fél órára.
Elkészítési idő : 60 perc
Nehézségi fokozat : 2
Beküldő neve : Hajós Ágnes


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!