Hozzávalók:

600 g fehér káposzta

4 kanál olaj

1 kanál cukor, só, bors

4 közepes kacsamell

kiskanál őrölt gyömbér

1 nagy fej hagyma

5-6 gerezd fokhagyma

friss rozmaringág

3,5 dl száraz vörösbor

200 gr hosszú metélt

petrezselyem

4 mini paradicsom

1 kiskanál keményítő

Elkészítés:

A káposztát megtisztítjuk és lereszeljük majd egy nagy lábosban olajat hevítünk és  a cukrot meg karamelizáljuk benne. Ha a cukor már szép aranybarna rádobjuk, a káposztát sózzuk, borsozzuk és összepároljuk kevés vízzel.

Ha a káposzta már megpuhult zsírjára pirítjuk addig, amíg szép világos barna színt nem kap. Közben a kacsamellet megmossuk, jó alaposan majd késsel bevagdossuk keresztben és hosszában is. Bedörzsöljük sóval, borssal, majd egy serpenyőben forró olajon mindkét oldalán megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát és a rozmaring ágat. Felöntjük, 1 dl vörösborral lefedjük, majd betesszük a 180 fokra előmelegített sütőben és puhára pároljuk. Amikor a kacsa már puha levesszük a fedőt és szép ropogósra pirítjuk.

Közben kifőzzük a tésztát, leszűrjük és összekeverjük a káposztával. Tálaláskor a tálra szedjük tésztás káposztát, mellé adjuk a felszeletelt kacsamellet, és megszórjuk petrezselyemmel és koktél paradicsommal díszítjük tovább.

A végén elkészítjük a pecsenyelevet, vagyis a visszamaradt zsírt besűrítjük az 1,5 dl vörösborban elkevert keményítővel, és ezt külön csészében kínáljuk mellé.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!