Aki egyszer kipróbálta a fűszernövények termesztését, és a friss fűszernövénnyel történő főzést, gyorsan lemond a boltban kapható fűszerkeverékekről. Most ősszel eljött az ideje, hogy a megmaradt zöld fűszernövényeket szárítva tartósítsuk a téli hónapokra. Megmutatjuk mire érdemes figyelni a fűszernövények szárítása során.

A boltokban egyre drágábban kaphatóak a különböző fűszerkeverékek, pedig ezeket mi magunk is előállíthatjuk, ha rendelkezünk egy kerttel, vagy akár egy erkéllyel, ahol fűszernövényeket tudunk termeszteni.

Egész nyáron át folyamatosan szüretelhetjük, vághatjuk a friss fűszernövényeket, hiszen legyen szó bazsalikomról, lestyánról, petrezselyemről, vagy metélőhagymáról, bőséges termésre számíthatunk. De mi történik, akkor, ha nem tudunk annyi fűszernövényt felhasználni, mint amennyi terem a nyár folyamán.

A cikk folytatását elolvashatod ide kattintva