Nemrég olvastam felhívásukat a weboldalon. A mi kertünk nem egy meseszép oázis, mint amiket a legtöbb újságban látni lehet, inkább vegyes kert. Zöldségeket és virágokat egyaránt nevelünk benne. Sok örömet okoz, segít kikapcsolódni a napi feszültségek után.

4 éve költöztünk a családommal kertesházba, a felújítás még évekig eltart majd. Az udvar tele volt romos épületekkel, így a bontás után tudtuk csak átmenteni, az eddig összegyűjtött növényeinket az új helyre. A föld rossz minőségű tele van szeméttel, törmelékkel. A kert viszonylag kicsi, de még pont akkora, amit munka mellett még, gondozni tudunk.

 

A párommal és lányunkkal közösen gondozzuk a kertet. Minden évben igyekszünk rajta alakítani. Én vagyok a lelkes tervező-kivitelező, a feleségem ötleteivel, tanácsaival segít, és a gondozásból is kiveszi a részét. A kertben felállítottunk egy trambulint is, így a lányunk is jól érzi magát benne. Virágokat és zöldségeket egyaránt termesztünk. Még kísérletezünk, hogy mi az, ami meg is terem itt. Az eper, a borsó, a cukkini, a bab és a paradicsom szépen fejlődik, a répa, gyökér már kevésbé. A virágaink egy része évelő, a többit felszedjük, és tároljuk a tél folyamán. A korona-vírus miatt átértékeltük a kert funkcióját, és jelentős mértékben a zöldségtermesztést helyeztük idén előtérbe, ehhez nagy szelektálást kellett végeznünk. A képeket az utóbbi években készült fotókból válogattam ki.

 A bejáró szomszéd felőli oldalán, az almafa árnyékában vegyes ágyást alakítottuk ki. (csillagfürt, nőiszirom, fehér kankalin, podagrafű, harangláb)

   Vegyes nőiszirmok, a bejárón.

 

 Még mindig a bejáró, két vegyes ágyás oldalt, középen a porcsinrózsamező

 

Kertrészlet. Kánnák, árnyékliliomok, krizantémok, napraforgók, hátul a zöldségeskert, támasztókra futtatott tölcsérvirág

 

3 éve ültettük az előkertben magnóliafákat. Most virágzanak először. A képen látható. ibolya-lila színű, Kleopátra fajta, az előkertből

 

                                                                                                                              Tisztelettel: Siket Ákos, Makó


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!