Manapság nem mindenki rendelkezik saját kerttel, vagy udvarral. Sokan élnek panel-, illetve téglalakásban, ez mégsem jelenti egyből azt, hogy ők már nem kertészkedhetnek vagy gondozhatnak növényeket otthonaikban. Egyszerűen csak más alternatívákat kell keresniük, de egyáltalán nincsenek lehetetlen helyzetben.

A növények számos jótékony hatást gyakorolhatnak ránk, remekül segítenek kezelni a stresszt, ezért is fontos, hogy a kertészkedésre lehetőséget teremtsünk lakásunkban, még akkor is, ha nincs konkrétan udvarunk.

Korábban már bemutattuk az Ingatlannet.hu segítségével, hogy a balkonkertészkedés is megfelelő alternatíva lehet ebben az élethelyzetben. Azonban mi van azokkal, akiknek erkély sincs otthonukban, vagy éppen nem ott szeretnének hódolni ennek a remek kikapcsolódásnak? Most utánajártunk mik a lehetőségek, ha nincs kertünk, de kertészkedni szeretnénk otthonunkban.

Termesszünk fűszernövényeket

A fűszernövények kisebb cserepekben, tárolókban alig foglalnak helyet, mégis a konyhánk ékkövévé válhatnak. Nem mellesleg a friss fűszerek sokat hozzáadnak ételeink minőségéhez is. A legtöbb esetben könnyű velük bánni és viszonylag olcsón termeszthetőek. Az egynyári növényeket - például a bazsalikomot, a koriandert és a petrezselymet - könnyen meg lehet termeszteni otthonunkban magról vetve. Fényes, védett helyen - például egy ablakpárkányon - igazán jól érezhetik magukat konyhánkban. Az egynyári növények mellett még az évelő, folyton termő társaik is kiváló választások lehetnek, ilyen például a menta, a kakukkfű, a rozmaring, de akár a metélőhagyma is.

Ha tehetjük dobjuk fel az üres falakat

A mohafal például egy kitűnő lehetőség arra, hogy a természetet becsempésszük otthonunkba. Mohaképet vagy mohafalat akár saját kezűleg is készíthetünk. Leginkább csak egy keretre, szövetre, mohára, földre és szerszámokra van szükségünk az elkészítésükhöz. A mohafal remekül tud kinézni, ráadásul a levegőt is tisztítja. Fontos azonban, hogy ügyeljünk a minőségre akár magunk készítjük, akár vásároljuk azt.

Csíráztassunk

A csírázó magvak és hüvelyesek akár három nap alatt is fogyaszthatók és tele vannak tápanyagokkal. Ez a folyamat igazán jól tud kinézni üveg tárolókban, nem beszélve arról, hogy igazán izgalmas kísérletezni és végigkísérni ezt a folyamatot. Kis helyet foglalnak és a végén igazi díszei lehetnek az ételeknek, például a salátáknak.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!