Elkészítés: A feldarabolt, megtisztított kelkáposztát sós vízben félpuhára főzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük. Az egész tojásokat felverjük, hozzáadjuk a nagyon apróra vágott medvehagyma leveleket, a megtisztított, apró kis kockákra vágott paprikát, a felaprított petrezselyemzöldet, és a  tejföl 3/4-vel, a zsemlemorzsával, a reszelt sajt felével, valamint a felcsíkozott felvágottal,  fűszerekkel, kevés sóval, borssal jól elkeverjük.

Egy hőálló tála alját kikenjük olajjal, megszórjuk pirított zsemlemorzsával, ízlésesen belehelyezzük a kelkáposztaleveleket, erre ráöntjük a tojásos masszát, pár levél kelkáposztával befedjük, leöntjük tejföllel. 180 fokos sütőbe helyezzük, majd 10-15 perc múlva kivesszük és a maradék reszelt sajttal megszórjuk, petrezselyemzölddel , még kb. 5-10 percig sütjük, hogy a sajt megpiruljon a tetején.

Tálaláskor ízlésesen feldíszíthetjük tejfölpettyekkel, paprikaszeletekkel, petrezselyemzölddel és medvehagyma levélkékkel dekoráljuk.


Cikkekre vágva kínáljuk.


Akár önmagában, akár köretként is felszolgálhatjuk.

Nem megszokott étel.

Frühwirth Edit


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!