A nyári időszakban még nagyobb figyelem irányul a kertekre hiszen, ha valakinek megvan rá a lehetősége, előszeretettel tölti szabadidejét zöld környezetben. Egy kert harmóniáját számos körülmény összhangja képes megteremteni, melynek egyik fontos eleme lehet a világítás is.

Fókuszban a kert

A városban szocializálódott emberek számára talán kevésbé szignifikáns az őket körülvevő zöld területekre vonatkozó igény, azonban ha valaki utóbbi környezetben nőtt fel, el sem tudja képzelni nélküle az életet. A kertes házak pedig megadják a lehetőséget arra, hogy saját magunknak alakítsuk ki ezt a környezetet, aszerint, hogy számunkra mi a legkomfortosabb és mi hogyan képzeljük el a szabadtéri harmóniát.

Egy kert esetében rengeteg összetevővel alakíthatjuk ki a számunkra ideális közeget, legyen szó akár növényekről, kiegészítőkről, kerti bútorokról, vagy akár különböző közösségi terekről, békés szigetekről. Ahogy a házak belső tereiben, úgy a külső részeken is esszenciális fontosságú a megfelelő világítás megoldása. Habár mindkét esetre számos opció áll rendelkezésre, a kültéri állólámpa olyan megoldást kínál, mely esztétikus és funkcionális egyszerre.

Irányfény a hangulatért

A tudatosan megtervezett és kialakított kültéri világítás sötétedés után képes egészen új dimenziókat adni a kerteknek. Míg nappal a környezet szépsége határozza meg a hangulatot, addig este és éjszaka sok esetben a mesterséges fény az, ami irányítja a tekintetet és kialakítja a nyugodt légkört. A kültéri állólámpa erre is kiváló megoldás lehet, hiszen a stratégiai pontokon elhelyezett világítótestek a funkció és az esztétikum szempontjából is képesek teljesíteni.

Egy-egy nagyobb méretű állólámpa, vagy kandeláber segítségével akár nagyobb területek is megvilágíthatók, így ez esetben sokkal inkább érvényesül a funkció. Néhány egyedibb, dizájnosabb kültéri állólámpa elhelyezése pedig amellett, hogy egyfajta irányfényként is funkcionálhat, a kert azon pontjain gyújthat fényt, melyet mindenképpen szeretnénk sötétedés után is kiemelni. A tudatod tervezés e tekintetben nélkülözhetetlen.

Biztonságos körülmények

Egy kültéri állólámpa az esztétikum mellett természetesen jóval gyakorlatiasabb szerepkört is betölthet. A kertben és ház körül található lámpák kapcsán sok szó esik a biztonságról is. Az éjszakai világítás ebben is komoly szerepet játszhat, melynek megfelelően a kültéri állólámpák extra funkciókkal is elérhetők. Ezek közül értelemszerűen a leghasznosabb a mozgásérzékelő funkció, mely által könnyebben észlelhetjük az adott esetben gyanúsabb mozgásokat is.

Egy kültéri állólámpa alapvető funkciója persze nem a biztonság megteremtése, de ha esztétikum és funkció ilyen mértékben képes találkozni, kár lenne kihasználatlanul hagyni a lehetőséget. A forgalmazók kínálatában rengeteg különböző opció érhető el, legyen szó akár a kinézetről, funkciókról, méretekről és még sorolhatnánk. Így tehát minden lehetőségünk megvan arra, hogy a kertünk világítását a saját ízlésünk mentén alakítsuk ki, hogy az megfeleljen minden gyakorlati és esztétikai elvárásnak.

(X)