Unod a magas energiaszámlákat? Elavult, korszerűtlen a fűtési rendszered? Zavar a régi konvektorból szálló por, vagy csak egyszerűen érdekelnek a 21. századi modern, zöld megoldások? Számos érvet fel lehet hozni az innovatív elektromos fűtési rendszerek mellett. A jövő fenntartható alternatívái között azonban nemcsak a jól ismert padlófűtés, vagy fűtőpanelek léteznek, hanem többek között az elektromos kazán, vagy a hőszivattyú is, amelyek működését érdemes jobban megismerni.

A jövő fenntartható fűtése már elérhető

Az elektromos fűtés egyik legnagyobb előnye az energiahatékonysága. Árammal működik, működés közben a fűtőelemek felmelegszenek és hőt sugároznak ki, felmelegítve így a levegőt. Így még a hidegebb téli hónapokban is könnyen felmelegedhetünk, de a nagy nyári melegben is ideális hőmérsékletre tehetünk szert, hiszen hűtésre is alkalmasak.

Az elektromos fűtési megoldások az energiahatékonyságon túl biztonságot és alacsonyabb karbantartási költségeket is kínálnak. Az elektromos fűtési rendszerek nem bocsátanak ki káros anyagokat, például szén-monoxidot, mint a hagyományos gázfűtő rendszerek. Ráadásul nem igényelnek túl sok karbantartást sem, amivel hosszú távon időt és pénzt takaríthatunk meg.

A fűtés-hűtés hatékonysága az adott rendszer hatásfokától is függ. Az elektromos kazán és a hőszivattyú a legjobbak között szerepelnek e téren. Nem véletlen, hogy az elmúlt években egyre népszerűbbé váltak az otthonok fűtési rendszereinek kialakításában. A környezetvédelem és a gazdaságosság fontossága egyre inkább felértékelődik, és ezek a fűtési megoldások hatékony alternatívát jelentenek a háztartások számára.

Az árammal melegedő otthon: az elektromos kazán működése

Az elektromos kazán a kazánban található fűtőelemekre az áramot vezeti rá, ami felmelegszik és hőt sugároz a környező légtérbe. Fűtés mellett akár használati melegvíz előállítására is alkalmas. Karbantartásuk és tisztításuk is egyszerűbb, mint a hagyományos fűtési rendszereké. Az évek során pedig egyre hatékonyabbak lettek, és ma már a legtöbb elektromos kazánnál akár a 95%-ot is elérheti az energiahatékonyság szintje.

Az egyik leghatékonyabb hőforrás, a hőszivattyú

A hőszivattyú az egyik legnépszerűbb elektromos fűtéssé vált az elmúlt években. A hőszivattyúk olyan rendszerek, amelyek a környezetből, például a talajból vagy a levegőből nyerik ki a hőenergiát, és hasznosítják azt a ház fűtésére. A hőszivattyúk működése alacsonyabb energiafogyasztással jár, mint a hagyományos fűtési rendszerek, és általában kisebb karbantartást is igényelnek. Ezen felül a hőszivattyúk a környezetet is kímélik, mivel nem termelnek szén-dioxidot, vagy más szennyező anyagokat.

A fűtési rendszerek forradalma: vágj bele még ma!

Az elektromos kazánok és hőszivattyúk előnyös megoldást jelentenek azok számára, akik csökkenteni szeretnék a fűtési költségeiket, és azok számára is, akik környezettudatosabban szeretnék élni életüket. Érdemes azonban szakemberrel egyeztetni róla, hogy milyen fűtési alternatíva passzol a leginkább az adott épület szerkezeti tulajdonságaihoz. Magát a telepítést csak engedéllyel rendelkező szakember végezheti. 

A Dimat Fűtéstechnika Kft. csapata rendelkezik a szükséges telepítési engedéllyel, és a nulladik lépéstől, vagyis a feltérképezéstől kezdve végigkísér egészen a jövő fenntartható fűtésének beépítéséig.

(X)


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!