Íme, egy finom zöldfűszeres recept, érdemes kipróbálni.

Hozzávalók:

6 szem nagyobb burgonya

1 csokor friss petrezselyem

1 csokor friss kapor

só, bors

tejföl

egy lila hagyma

25-30 dkg juhtúró

20 dkg sajt.

Szedjünk le a kertünkből friss petrezselyem és kapor zöldjét, ha nincs, vegyünk a helyi zöldségesnél.

Ne felejtsük el, hogy petrezselymet egész évben nevelhetünk akár a konyha ablakban is, a magokat szórjuk, el egy tejfölös pohárba tegyük a konyha ablakba és kezdjük nagyon óvatosan öntözni.

Így egész évben saját fűszernövényeket használhatunk fel a főzésénél.

A burgonyát főzzük meg, majd szedjük le a héját.

Egy nagyobb tálba tegyük bele a 25 dkg juhtúrót, adjuk hozzá a felaprított zöldfűszereket, a felkockázott hagymát, a tejfölt, sózzuk, borsozzuk, és jó alaposan keverjük össze. Aki szereti, még tovább ízesítheti más fűszernövények, de csak minimális adagot adjunk hozzá, mert elviszik az ízeket.


Amíg a burgonya megfő, hagyjuk a tálban az ízeket összeérni. Ha a krumpli kihűlt hámozzuk meg vágjuk ketté és a belsejét kaparjuk ki egy kanállal. A kiszedett belső részt akár hozzá is adhatjuk a töltelékhez. A kivájt burgonyába töltsük bele a juhtúrós krémet, a tetejét szórjuk meg reszelt sajttal és forró sütőben süsük szép aranysárgára.

Jó étvágyat kívánunk hozzá.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!