A hortenzia egy különleges mutatós és aránylag könnyen gondozható félcserje, amely évről évre számtalan virágával díszíti kertünket. Ma már számtalan színben kapható a hazai kertészetekben, fehér, rózsaszín,kék, piros és cirmos változatban is ültetheted kertedbe ezt a csodás virágot.

Ahhoz hogy a tied legyen, a környék legszebb hortenziája néhány gondozási szabályt be kell tartanod:

1 tipp: Árnyékos helyre van szüksége a hortenziának.

A hortenzia csak árnyékban érzi jól magát, ahol mindössze 3-4 órát éri a napsütés nyáron. Ha napra teszed, a hortenzia virágai kifakulnak, és a levelek elsárgulnak.

2.Tipp Savanyú talajra van szüksége a hortenziának

Ültetés előtt az ültető gödörbe szórj speciális savanyú mészmentes virágföldet, és ha cserépbe szeretnéd ültetni a hortenziát, akkor is csak savanyú talajba ültesd el. Ha a kertbe ültetted el a hortenziát, a konyhában elhasznált kávézaccot érdemes kiszórnod a növény köré, mert így igazán szép lesz a növény nyárra.

Rózsaszínű hortenzia

  1. Tápoldatozás

A hortenzia nem igényel túl sok gondoskodást, de azért a tápoldatozást meghálálja. Tavasszal vagy ősszel áss be a talajba a növény köré érlelet istállótrágyát, vagy komposztot, nyáron pedig időnként adagolj az öntözővízhez tápoldatot.

  1. Tipp Rendszeres locsolás

Sajnos a hortenzia nagyon vízigényes, ha nyáron nem kap elég vizet, a nap közepén már azt látod, hogy a növény levelei kókadoznak és a virágok is lekonyulnak. Épp ezért a nagy melegben akár naponta kétszer, reggel és este is érdemes locsolni, de ha ezt nem tudod megoldani, szórj a töve köré fakérget, vagy szalmát, ez megvédi a kiszáradástól.

  1. Tipp: Metszés

Bár rendszeres metszésre nincs szüksége a hortenziának, mégis azok a növények, amelyeket tavasszal kis mértékben metszenek, sokkal több és szebb virágot hoznak. Nyáron pedig az elnyílt virágokat érdemes rendszeresen levágni, így a növény máris az újabb virágok növesztésére fog koncentrálni.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!