Európa több országában vadon is megterem az erdei savanyú talajon, de az utóbbi években, a hazai kertekben is egyre gyakrabban feltűnik.

Az erős illatú virágok még a lombtalan ágakon kezdenek el nyílni, így számos hasznos rovart vonzanak a kertben már kora tavasszal. A virágzás után megjelennek a színes bogyók, amelyek később égő piros színt öltenek.

Sajnos a bogyók itt is nagyon mérgezőek, így kisgyermekes családoknál nem ajánlott a kertbe ültetni. A virágok gyakran már februártól kezdenek nyílni, és egészen április közepéig díszelegnek. Színük fehér vagy rózsaszín, de ezek különböző árnyalatai is lehetnek fajtától függően. Magassága elérheti a másfél métert is, szélessége 1 méter körüli, így helyigényes növények közé sorolható.


Kedveli a félárnyékos napfény mentes kert részeket, és a kissé savanyú nyirkos talajt. Konténer növényként ma már a legtöbb kertészetben megvásárolható, az ültetésre az ideális időszak az ősz. Mivel nem kedveli a száraz talajt ültetés után öntözzük be jó alaposan, és a nyári időszakban vegyük körbe a tövét fenyőmulccsal, így megakadályozhatjuk a talaj kiszáradását.


Szoliter cserjeként is kiváló, és mivel tavasszal virágzik, a növény köré érdemes kisebb hagymás növényeket ültetni. Ne feledjük el hogy a növény minden része mérgező, így a gondozásánál és ápolásánál érdemes kesztyűt húzni, mivel bőrirritációt is kiválthat!


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!