Amikor kerti csizma vásárlására kerül sor, bizony nem könnyű eldönteni, hogy a széles választékból melyik az, amelyik az ideális lehet a számodra az udvaron végzett munkálatokhoz. Hiszen nem elég az, ha egy csizma egyszerűen csak kényelmes vagy éppen megteszi. Tökéletesnek kell lennie, hiszen az udvaron végzett tevékenykedésnek kikapcsolódásnak kell lennie. Annak érdekében, hogy biztosan megtaláld a neked tökéletes lábbelit, összegyűjtöttük az ezzel kapcsolatos leglényegesebb kritériumokat.

 

  1. Kényelmes

Az első és legfontosabb szempont a kényelem, hiszen hiába tökéletes minden szempontból a választott kerti csizmád, ha nem érzed magad komfortosan benne. Ha nyom, szorít, töri a sarkadat vagy bármilyen más módon kellemetlenséget okoz és nem szívesen viseled hosszú távon, olyan mintha nem is vásárolták volna semmit, ugyanis egy idő után már egyáltalán nem szívesen bújsz bele egy ilyen csizmába.

 

  1. Vízhatlan

A kertben akkor sem áll meg a munka, ha a harmattól nyirkos a fű, nemrég esett az eső vagy éppen olvad a hó. Ilyenkor elkerülhetetlen, hogy a sáros, vizes terepen is közlekedj az udvaron. Éppen ezért nagyon fontos ismertetőjegye a tökéletes kerti csizmáknak az, hogy vízhatlanok. Vagyis olyan vízlepergető réteggel vannak ellátva, amely nem engedi átázni a lábbelit. Így pedig nem kell aggódnod amiatt, hogy már az első fél órában a zoknidból is folyik a víz. Sőt, teljesen száraz marad a lábfejed akkor is, ha több órát töltesz el így odakinn. Ezzel pedig még egy megfázást is megspórolhatsz magadnak.

 

  1. Meleg, de engedi szellőzni a lábat

A tökéletes kerti csizma akkor is melegen tartja a lábat, ha odakinn már kifejezetten lehűlt a levegő és már a kabát vagy a sapka is elkél a munkálatok során. Azonban mindez nem elég, hiszen nincs annál kellemetlenebb, mint amikor az ember lába beizzad. Ráadásul ez nem csak a kellemetlen szagok forrása lehet, de kifejezetten egészségtelen is. Így bátran kijelenthetjük, hogy az ideális kerti lábbeli engedi a megfelelő szellőzést is és azáltal megakadályozza az izzadást.

 

  1. Biztonságos

Bár sokan nem gondolnánk, de a kertben számos veszély leselkedik az emberre, amikor dolgozik. Mivel jobb félni mint megijedni, mindenképpen ajánlott gondoskodni a lábfejek védelméről egy megfelelő csizma beszerzésével.  Hiszen a kapálás, az ásás, a fűnyírózás vagy az egyéb éles eszközök használata mind rejtenek magukban potenciális veszélyt. Viszont ha a csizma véd a talpátszúrás ellen, megerősített lábujjvédelemmel van felszerelve, nem csúszik a talpa vagy vásásbiztos anyagból készült, máris rengeteget tettél a biztonságodért és az épséged megőrzéséért.

 

  1. Strapabíró

Ha megtaláltad a fentiek alapján az ideális kerti csizmát, akkor bizony nem szeretnél egyhamar túladni rajta vagy megválni tőle, így aztán az sem utolsó szempont a kritériumok listáján, hogy strapabíró legyen. Hiszen nem kevés igénybevételnek van kitéve egy ilyen lábbeli. Segítségedre van a veteményezésnél, az ásásnál, a sárban való talpalásnál, a fűnyírózás során akár minden évszakban. Ehhez pedig szükség van a kopásállóságra és az erősített varrásra.

 

+1. Trendi

Bár nem a legfontosabb szempontok közé sorolandó, mégsem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy egy ilyen csizmának bizony a kinézete sem elhanyagolandó. Hiszen mennyire kényelmes az, amikor a kerti munka közben el kell ugranod valamiért a boltba, viszont ehhez nem kell cipőt cserélned? Ugyanis számos olyan munkás csizma létezik már, amely akár egy divatlapban is megállnak a helyüket. Divatos, trendi kialakításuknak hála a külső szemlélők soha nem mondanák meg róla, hogy milyen sokoldalú lábbelit viselsz éppen.

 

Ha a fenti pontok mindegyikét ki tudod pipálni egy kerti csizma esetén, akkor bizony a jó hír az, hogy megtaláltad a számodra tökéletes modellt amely nem csak biztonságot nyújt, de kényelmes és az egészséges megőrzéséhez is hozzájárul. Ennél több pedig nem is kell ahhoz, hogy a kinti munka valóban feltöltődés és kikapcsolódás legyen.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!