Ültessünk kertünkbe a következő növényekből pár tövet: ánizs, eukaliptusz, citromfű, levendula, bársonyvirág, petrezselyem, kakukkfű, majd ezekből szedjünk mindig egy csokorra valót, és akasszuk ki őket a lakás különböző pontjaira.

Az illatos macskamenta vagy a citromolaj is sikeresen távol tartja a szúnyogokat, sőt a citromolajat a testápolóba keverve bőrünkre is kenhetjük.

Kertünkbe a grillsütő közelébe érdemes paradicsomot, bazsalikomot, diófát, vagy citromfüvet ültetni, így amikor meghívjuk barátainkat, ismerőseinket egy kerti partira, nem kell aggódni a sok szúnyogcsípés miatt.

A levendula, cédrusfa és a boróka ágai és hajtásai a molyokat és más kellemetlen rovarokat is képesek távol tartani, így ezeket is bevihetjük otthonunkba, vagy tegyünk belőlük pár ágat dekorációként a kerti asztalra vacsora közben.

Természetesen ahhoz, hogy ezek a növények kifejtsék jótékony hatásukat, nem elég belőlük pár kis hajtás, vagy ágacska, érdemes nagyobb csokrokat elkészíteni, vagy kertünkbe több tövet összeültetni egymás mellé.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!