A kerti bútorok funkciója

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

A különböző ülő bútorok és garnitúrák szerves részét képezik a kertünknek és környezetünknek.

 

Ma már széles kínálat áll rendelkezésünkre, hogy még szebbé és kényelmesebbé tegyék életünket. A mai világban a kert már inkább az otthon részeként használjunk, hiszen míg régen a kert a zöldség és gyümölcs megtermelésére volt fen tartva ma már inkább a kényelem és a díszítés a fő funkciója.

Így alakultak ki a kerti bútorok, amelyek egykor a lakás ülőbútoraiból alakultak ki. Ezeknek a bútoroknak a célja, hogy kertünkben is úgy érezzük magunkat, mint a lakásban, vagyis a kényelem és a pihenést szolgálják.

A velük szemben támasztott követelmények ugyan azok, mint otthonaik bútoraival, ám itt még fontos szempont, hogy az időjárással szemben is ellenállók legyenek. Ma már elvárjuk, hogy ezek a bútorok bírják az erős napsütést, vagy épp az esőt, és természetesen ne kelljen őket kétévente lecserélni.


Mivel az ár is fontos tényező, a legkedvezőbb árujú bútor még ma is a műanyag, majd ezt követi a fonott bútor, majd jönnek a keményebb fa bútorok, és a kovácsoltvas bútorok. A mai kor új divatja a rönk bútor, amely természetes ám árban nem épp a legkedvezőbb.

A legtöbb kert legfontosabb eleme még ma is a szék, ezekből számtalan forma és szín áll rendelkezésünkre. A székek lehetőleg legyenek könnyűek, és könnyen mozgathatók és kényelmesek, ép ezért egyre elterjedtebb a kerti pad, és nyáron a napozószék. Sőt a kettő kombinációja is megtalálható, amikor egy szék használható ülésre és fekvésre is.


A kerti székek anyag is készülhet műanyagból, amely könnyen tisztítható és mozgatható, de készülhet fából, vagy akár kovácsoltvasból. Ezeket a bútorokat még szebbé és esztétikusabbá tehetjük különböző színű és mintájú anyagokkal, párnákkal és betétekkel.

Természetesen a székek mellé fontos hogy az asztal is harmonizáljon színben és anyagában, épp ezért a gyártók ma már garnitúrában kínálják a különböző kerti bútorokat.


De emellett még egyre nagyobb divatja van hazánkban a hintaágynak, és a kisebb nagyobb kerti pihenőknek, amelyek tetővel vannak ellátva így akár reggelizésre akár egy kis beszélgetésre is ideálisak.


És végül a kerti bútorok kiegészítője a napernyő, amely szintén színben harmonizál a bútorokkal, tehetjük őket a teraszra vagy a kertbe. Nyáron a nagy melegben árnyékot ad, a nap melege ellen.


A napernyőt az asztalközépen található lyukba kell rögzíteni ám ha, szeretnénk, napernyőt figyeljünk oda az asztal kiválasztásánál, mert nem minden asztal közepén van a napernyő helye kidolgozva.

6 egyszerű lépés, hogy édenkertté varázsold a balkont!

Ismerje meg ön is hat lépésben, hogyan tudja  a balkont virágzó oázissá varázsolni. Megmutatjuk, hogyan kell lépésről lépésre átalakítani az erkélyt, hogy az tényleg egy meghitt nyugodt kis oázis legyen, ahová kiülhetünk egy finom kávét elfogyasztani, dolgozni, könyvet olvasni, vagy barátokkal beszélgetni. >>>>>>>>>

Ültessünk illatos gólyaorr növényt a kertünkbe!

A gólyaorr (Geranium) népes családja mára meghódította a hobbi kertészek szívét, hiszen mind színben mind formában igen gazdag évelő dísznövényről van szó. Bővebben...

Vadvirágos rét kertünkben

Unja már a zöld fűfelületet kertjében? Akkor önnek a vadvirágos gyepre van szüksége. Ismerje, meg hogyan lehet önnek virágzó rét a kertben. Bővebben...

A bazsalikom gyógyítja a megfázást és a köhögést!

A bazsalikom, mint fűszernövény hazánkban sem ismeretlen, de mint gyógynövény, kevesen használják. Pedig ez a remek gyógynövény hatásos a megfázás, a köhögés, és a migrén ellen is. Bővebben...

Az orchidea öntözése és gondozása

Az orchidea öntözése mindig is kérdésként merül fel a szobakertészek körében. Most megmutatjuk, hogyan kell helyesen öntözni az orchideákat! Bővebben...

A trópusi őserdő különleges növényei

Ahogy maga a dzsungel, úgy lakói is különlegesek. Ismerjük meg az őserdő egyedi növény világát.

Bővebben...

A paradicsom termesztése

A paprikánál felsorolt módszerek a paradicsom esetében is alkalmazhatók, de én inkább egy negyedik módszert javasolnék. Késő ősszel, ha már a paradicsom is teljesen beérett, hagyj meg néhány szép példányt, amiről úgy gondolod, hogy magnak alkalmas lesz.

Bővebben...

6 egyszerű lépés, hogy édenkertté varázsold a balkont!

Ismerje meg ön is hat lépésben, hogyan tudja  az erkélyt, balkont virágzó oázissá varázsolni. Megmutatjuk, hogyan kell lépésről lépésre átalakítani az erkélyt, hogy az tényleg egy meghitt nyugodt kis oázis legyen, ahová kiülhetünk egy finom kávét elfogyasztani, dolgozni, könyvet olvasni, vagy barátokkal beszélgetni.

Bővebben...

A tulipán ültetése gondozása

A tulipán az egyik legkedveltebb tavaszi növényük, ám sokan nem tudják, mihez kezdjenek vele elvirágzás után.

Bővebben...

Így kezeljük az elnyílt hagymás növényeket!

Sajnos a szép tavaszi hagymás növények elnyílnak lassan, de mihez kezdjünk velük utána? Cikkünkből megtudhatja mi a teendő, hogy jövőre is virágozzanak a hagymák.

Bővebben...

Itt az idő a tavaszi magvetésre!

Bár az ültetésnek még nincs itt az ideje a magvetést érdemes kipróbálni. Az igazi kertész számára egy vetőmag bolt maga a paradicsom. Miért érdemes bíbelődni ezekkel az apró magokkal? Bővebben...

Így tegyük még színesebbé kertünket ingyen!

Szeretnénk kertünket idén még szebbé színesebbé és változatosabbá tenni, de nincs rá pénzünk, hogy drága vetőmagokat vásároljunk? Akkor cseréljünk! >>>>>>>>>

 

5 gyógytea betegségek kezelésére!

Mielőtt a gyógyszeres üveghez nyúlunk, érdemes kipróbálni a gyógyteákat, amelyek szinte minden betegségre enyhülést hoznak. Bővebben...

hírek

Így ültessünk burgonyát a kertbe!

A burgonya a magyar konyha egyik alap élelmiszere, amely számtalan változatban elkészíthető. Bemutatjuk, hogyan ültessünk saját burgonyát a kertbe.

Bővebben...

Ezek a konyha legszennyezettebb részei!

Egy konyhai mosogató számtalan baktériumot rejthet, azonban valószínűleg nem ez számít egy átlagos konyha legszennyezettebb részének. Egy turmixgép, egy gumispatula, vagy akár egy konzervnyitó is több kórokozónak adhat otthont, derült ki egy új tanulmányból.

Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!