hétfő, 01 május 2017

A kerti bútorok funkciója

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

A különböző ülő bútorok és garnitúrák szerves részét képezik a kertünknek és környezetünknek.

 

Ma már széles kínálat áll rendelkezésünkre, hogy még szebbé és kényelmesebbé tegyék életünket. A mai világban a kert már inkább az otthon részeként használjunk, hiszen míg régen a kert a zöldség és gyümölcs megtermelésére volt fen tartva ma már inkább a kényelem és a díszítés a fő funkciója.

Így alakultak ki a kerti bútorok, amelyek egykor a lakás ülőbútoraiból alakultak ki. Ezeknek a bútoroknak a célja, hogy kertünkben is úgy érezzük magunkat, mint a lakásban, vagyis a kényelem és a pihenést szolgálják.

A velük szemben támasztott követelmények ugyan azok, mint otthonaik bútoraival, ám itt még fontos szempont, hogy az időjárással szemben is ellenállók legyenek. Ma már elvárjuk, hogy ezek a bútorok bírják az erős napsütést, vagy épp az esőt, és természetesen ne kelljen őket kétévente lecserélni.


Mivel az ár is fontos tényező, a legkedvezőbb árujú bútor még ma is a műanyag, majd ezt követi a fonott bútor, majd jönnek a keményebb fa bútorok, és a kovácsoltvas bútorok. A mai kor új divatja a rönk bútor, amely természetes ám árban nem épp a legkedvezőbb.

A legtöbb kert legfontosabb eleme még ma is a szék, ezekből számtalan forma és szín áll rendelkezésünkre. A székek lehetőleg legyenek könnyűek, és könnyen mozgathatók és kényelmesek, ép ezért egyre elterjedtebb a kerti pad, és nyáron a napozószék. Sőt a kettő kombinációja is megtalálható, amikor egy szék használható ülésre és fekvésre is.


A kerti székek anyag is készülhet műanyagból, amely könnyen tisztítható és mozgatható, de készülhet fából, vagy akár kovácsoltvasból. Ezeket a bútorokat még szebbé és esztétikusabbá tehetjük különböző színű és mintájú anyagokkal, párnákkal és betétekkel.

Természetesen a székek mellé fontos hogy az asztal is harmonizáljon színben és anyagában, épp ezért a gyártók ma már garnitúrában kínálják a különböző kerti bútorokat.


De emellett még egyre nagyobb divatja van hazánkban a hintaágynak, és a kisebb nagyobb kerti pihenőknek, amelyek tetővel vannak ellátva így akár reggelizésre akár egy kis beszélgetésre is ideálisak.


És végül a kerti bútorok kiegészítője a napernyő, amely szintén színben harmonizál a bútorokkal, tehetjük őket a teraszra vagy a kertbe. Nyáron a nagy melegben árnyékot ad, a nap melege ellen.


A napernyőt az asztalközépen található lyukba kell rögzíteni ám ha, szeretnénk, napernyőt figyeljünk oda az asztal kiválasztásánál, mert nem minden asztal közepén van a napernyő helye kidolgozva.

6 egyszerű lépés, hogy édenkertté varázsold a balkont!

Ismerje meg ön is hat lépésben, hogyan tudja  a balkont virágzó oázissá varázsolni. Megmutatjuk, hogyan kell lépésről lépésre átalakítani az erkélyt, hogy az tényleg egy meghitt nyugodt kis oázis legyen, ahová kiülhetünk egy finom kávét elfogyasztani, dolgozni, könyvet olvasni, vagy barátokkal beszélgetni. >>>>>>>>>

Egész nyáron át virágzik a medveköröm kertünkben!

Ez a gyönyörű lágyszárú évelő növény dúsan virágzik és díszeleg kertünkben áprilistól egészen októberig.

Bővebben...

Mitől függ a fűmag csírázása?

A kertészetekben és nagyobb barkácsboltokban ma már széles a választék a különböző fűmagokban, amelyeket szigorú szabályok alá vetnek, mielőtt kikerülnek a bolti forgalomba.

Bővebben...

Így ültessünk gyógynövényeket kertünkbe!

Ki ne ismerné az illatos levendulát, a napsárga körömvirágot, vagy a csípős csalánt? Gyógyhatásuk miatt érdemes ezeket a növényeket kertünkbe is telepíteni, sőt cserépben is termeszthetjük őket akár az erkélyen is.

Bővebben...

Trópusi orchideák otthonunkban!

Az orchideák egy-két extrém időjárású földrajzi területtől eltekintve - szinte az egész Földön megtalálhatók. A legnagyobb fajgazdagság azonban a trópusi és szubtrópusi területekre jellemző, és a lakásban tartható orchideák többsége is e területeken őshonos. Bővebben...

Íme 3 különleges mediterrán gyümölcs

A mediterrán gyümölcsök egy része hazánkban is ismert, és kapható, ám vannak olyan gyümölcsök, amelyekről még csak nem is halottunk.

Bővebben...

Pomelo a különleges gyümölcs!

A napokban a zöldségesnél egy igen különleges gyümölcsöt vettem észre, és mivel még nem ettem ilyet gondoltam kipróbálom. Megkóstoltuk, és nagyon finom íze van. Ez a pomelo.

Bővebben...

6 egyszerű lépés, hogy édenkertté varázsold a balkont!

Ismerje meg ön is hat lépésben, hogyan tudja  az erkélyt, balkont virágzó oázissá varázsolni. Megmutatjuk, hogyan kell lépésről lépésre átalakítani az erkélyt, hogy az tényleg egy meghitt nyugodt kis oázis legyen, ahová kiülhetünk egy finom kávét elfogyasztani, dolgozni, könyvet olvasni, vagy barátokkal beszélgetni.

Bővebben...

Ültessünk zöldségeskertet, mert megéri!

A gazdasági válságban érdemes átgondolni a mindennapi kiadásokat, és a zöldségek bizony nem tartoznak a legolcsóbb élelmiszere közé. Épp ezért érdemes a legkisebb kertben is zöldségeket ültetni és saját termést szüretelni. Bővebben...

A tavasz legszebb virága a nárcisz

A tavasz egyik legszebb virága a nárcisz, amely már márciusban megörvendezett minket a szép illatos virágokkal.

Bővebben...

Így készítsünk virágágyást!

Nincs is szebb látvány nyáron egy kertben, mint egy színpompás illatos gyönyörű virágágyás, amely a szivárvány minden színében pompázik. Bővebben...

A palástfű árnyékos kertbe is ültethető!

A palástfű (Alchemilla mollis) egy könnyen gondozható igénytelen évelő növény, amely könnyen szaporodik és terebélyesedik kertünkben.

Bővebben...

A bőrlevél árnyékos kert részben is szépen fejlődik

A bőrlevél (Bergenia) közismert és kedvelt évelő dísznövény, amelyet igénytelenségének és gyönyörű virágainak köszönhet.

Bővebben...

Így gondozzuk az évelő növényeket kertünkben!

Sokan úgy gondolják, hogy az évelő növényekkel nincs annyi gond, mint pl. az egynyári dísznövényekkel. Pedig az évelőknek is vannak speciális igényeik, hiszen van, amelyik a napos, míg mások csak a félárnyékos helyet viselik el.

Bővebben...

 

Málnalevél tea terhesség idejére is hatásos!

A málna az egyik legfinomabb nyári gyümölcsünk, ám a málna levélből készült tea kiemelkedő szerephez jut a népgyógyászatban.

Bővebben...

hírek

Hogyan fűszerezzük ételeinket?

A fűszer az étel lelke, hiszen megízesíti a húsokat, leveseket, mártásokat, és a főzeléket, de nem mindegy hogyan adagoljuk az ételbe a különböző fűszereket. Bővebben...

3 frissítő fürdő almaecettel!

Az almaecet a fürdővízbe téve felfrissít, minket javítja a vérkeringést és feszesebbé varázsolja bőrünket. Íme, három almaecetes fürdő variáció!

Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!