A konyak nevű italt eredeti nevén Cognac 1909 óta törvényben szabályozzák, miszerint a konyak névvel ellátott borpárlatot csak Francia országban és azon belül is a Charente vidékén készíthetik. Ez a terület hét részre osztódik és akár csak a Magyar tokajinál itt is minden konyak az adott régióra jellemző ízeket és aromákat tartalmazza. A név akár csak szintén a tokajinál védett márkanév lett.

A konyakos üvegen érdemes megfigyelni a különböző feliratokat, amelyekből meglehet állapítani, hogy milyen konyakkal, van épp dolgunk. Ha a konyakos üvegen a Grande champagne feliratot olvassuk, akkor valódi minőségi italt tartunk a kezünkben. A petit champagne a másik ilyen minőségi ital, mert ezen a két területen találhatók a legjobb szőlőfajták és a legjobb fehérbor.


A konyakot akár csak a borokat sokszor több féle párlatból keverik ki a mesteremberek, majd fahordóba töltik, és néhány hónapig érlelik. Épp ezért a konyaknak nincs évjárata.

A különböző feliratokkal mutatják meg az ital milyenségét, így ha a V.O.P feliratot látjuk, akkor tudhatjuk, hogy egy világos és nagyon öreg itallal van dolgunk, ami egyben a különlegességet is jelzi, a V.S. O. is azt mutatja, hogy egy szintén sok éves minőségi kitűnő konyakkal van dolgunk. Ha ezek a betűk egy P. betűvel is ki vannak egészítve, akkor ezt a konyakot akár 20 évig is érlelhették fahordóban, ezt a konyakot csak rendkívüli eseménynél érdemes felbontani.

Egy jó minőségű konyakot felszolgálhatunk az ebéd mellé, de akár különleges ízletes fogásokat is készíthetünk vele a konyhában, mint pl. a konyakos vadhús, vagy a konyakos tiramisú. A konyakot mindig nagy öblös konyakos pohárban szolgáljuk fel, és szobahőmérsékletű italt kínáljunk vendégeiknek. Érdemes kipróbálni, és megkóstolni ezt a különleges Francia nemzeti italt.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!