Hozzávalók:

1 kis kakas (vagy 1 nagy szárnyas fele)

10 dkg füstölt szalonna

2 nagy fej vöröshagyma

2 szál sárgarépa

1 szál petrezselyemgyökér

1 kisebb zellergumó

5 gerezd fokhagyma

5 dl könnyű vörösbor

1/2 dl konyak

ízlés szerint só és törött fekete bors

1-1 teáskanál kakukkfű és pirospaprika

mustár, ketchup.

Elkészítés:

A zöldséget és a vöröshagymát megtisztítom, majd almareszelőn lereszelem vagy apróra vágom. A füstölt szalonnát a kuktában kiolvasztom, és lepirítom rajta a zöldséget meg a vöröshagymát. Ezután belekeverem a pirospaprikát, majd a kakashús kis darabjait egyenként, mindkét oldalán elősütöm. A vörösborral felöntöm, beleszórom a fűszereket, belekeverem a tisztított és pépesre zúzott fokhagymát, a mustárt, a ketchupot, a sót, és a kuktát lezárom.

Ha felforrt, takaréklángon 1 órán át főzöm. Ezután a húsdarabokat kiveszem, és tűzálló tálra rakom. A visszamaradt levet elkeverem a konyakkal, és ha szükséges, kevés sóval ízesítem. Ezt a mártást a húsra csorgatom, majd előmelegített, forró sütőben az étel tetejét megpirítom. Sült burgonya és ecetes gyöngyhagyma illik mellé.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!