A nyár beköszöntével, amikor a kertünkben először pompáznak a paradicsomok, érdemes különlegesebb ételeket készíteni a frissen szedett zöldségekből. A következő recept egy könnyű, mégis ízletes paradicsomleves, amelyet kefirrel és zöldhagymával teszünk különlegessé. A frissesség és az egészség egy tányérban!

Hozzávalók:

  • 1/2 liter paradicsom ivólé
  • 2 paradicsom
  • 2 dl kefir vagy joghurt
  • 1 csokor zöldhagyma zöldje (vagy 1 fej vöröshagyma és snidling)
  • 2 dkg margarin
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 tyúkhúsleveskocka
  • 1 mokkáskanál curry
  • 1 mokkáskanál porcukor
  • Késhegynyi törött fekete bors

Előkészítés:

  1. A margarint lábosban felforrósítjuk, majd rászórjuk a vékony karikákra vágott hagymát, és üvegesre pirítjuk.
  2. Ráhintjük a lisztet, és egy percig tovább pirítjuk. Ezután levesszük a tűzről, hozzáöntjük 2 dl vizet, és simára keverjük.
  3. Hozzáadjuk a paradicsomlevet, jól összekeverjük, majd felforraljuk. A paradicsomokat kis kockákra vágjuk.

Elkészítés:

  1. A borssal és curryvel ízesítjük, belekeverjük a húsleveskockát. A kefirt kevés vízzel simára keverjük, és a forrásban lévő levesbe belecsorgatjuk.
  2. Kevergetés közben néhány percig forraljuk. Ha szükséges, kevés cukorral és sóval ízesítjük.
  3. A tányérokon elosztjuk a paradicsomkockákat, ráöntjük a forró levest, és a finomra metélt zöldhagymával meghintjük.

Ez a frissítő paradicsomleves nem csak ízletes, de tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal is. Ideális választás a  nyári hónapokban, amikor a kertünkben termett zöldségeket szeretnénk minél változatosabban felhasználni. Készítsük el otthon ezt az egyszerű, mégis különleges levest, és élvezzük a frissességet minden kanálnyi falatban!