Ha nyáron csodás virágos növényekkel díszíted fel a teraszodat, már azzal is bájossá és vidámmá teheted. De a növényeken kívül mással is feldobhatod, és igazi kis paradicsomi körülményeket teremthetsz. Ne feledd, hogy egész nyáron, és még késő őszig is a terasz az egyik kedvenc pihenőhelyünk, ezért nem mindegy, hogyan fest.

kerti bútor a teraszon

A terasz önmagában egy üres tér, te döntöd el, hogyan alakítod saját ízlésedre, milyen növényekkel, tárgyakkal díszíted, és mennyi teret hagysz benne magadnak, ahol élvezheted mindazt, amit megalkottál. Adunk pár tippet, hogyan dobd fel a teraszodat nyárra!

 

1.Növények a teraszra

 

A terasz növények nélkül egy kopár sivatag. Hiszen a terasz a te mini kerted, ahol a korlátra, dézsába vagy függő virágtartóba is elhelyezhetsz növényeket. Válassz a teraszod fekvésének megfelelő igényű növényeket, ha napos a terasz, akkor fényimádókat, ha félárnyékos vagy árnyékos, akkor olyanokat, melyek ezeket a körülményeket kedvelik. Választhatsz virágos növényeket, melyek akár késő őszig ontják a virágokat, de levéldísznövényekkel is csodás hangulatot teremthetsz. A dézsás növények szépségét még jobban kiemelheted egy-egy hangulatos virágtartóval, melyek számtalan változatban és formában kaphatók, és lehetnek műanyagból, kerámiából, kőedényből vagy fából is. Ezek a virágtartók és színes kaspók igazán szemet gyönyörködtető látványt nyújtanak.

 

2.Bútorok a teraszra

 

A teraszod nagysága alapvetően meghatározza, hogy mekkora bútort tudsz beszerezni. Ha nagy a rendelkezésedre álló tér, akkor egy nagyobb asztal is elfér több székkel, ha kisebb, akkor talán csak egy kisebb kávézó asztal fér el két székkel, ha pedig még kisebb, akkor lehet, hogy csak egy kisebb padot tudsz elhelyezni. Ám nagyon ötletes megoldás, ha utóbbit egy mutatós tárolós fapad formájában szerzed be. Nagyon sokféle stílusú teraszbútorral találkozhatsz, melyek fából, fémből, gyékényből vagy műanyagból készülnek, a színük is változatos, te döntöd el, hogy inkább a természetességet hirdető fa és gyékény bútorok közül választasz, az elegáns fémek közül, vagy a praktikus, könnyen kezelhető, színes műanyagot részesíted előnyben.

                                                                                                                                                        

3.Textilek a teraszon

 

A textilekkel is feldobhatod teraszod hangulatát, sőt, ezekkel variálhatod csak igazán évről-évre! A lényeg, hogy ezek összhangban legyenek egymással, és ha már letetted egy adott színű vagy mintájú anyag mellett a voksot, akkor ezzel öltöztesd fel a teraszodat. Azaz legyen szinkronban az árnyékoló, a napernyő, a bútorok ülőpárnája és a kisasztalra való terítő egymással. Ezekkel is meghatározhatod a terasz hangulatát, hiszen lehet egy bizonyos színű mindegyik, és így meleg vagy hűvös árnyalatot teremthetsz, de lehet tarka mintás, vidám anyag, vagy óriási virágos és pálmafás trópusi hangulatú.

 

4.Apró kis extrák

 

Extrán feldobja a terasz hangulatát, ha jópofa színes vagy vidám, mókás tárgyakat csempészel bele. Például színes üvegből készült kancsót és poharakat a limonádézáshoz, színes szalvétákat vagy tányéralátétet műanyagból vagy bambuszból, gyümölcskosarat műanyagból, fémből vagy bambuszból, színes locsolókannát, mutatós tárolót, felakasztható led lámpást, vagy néhány kedves kerámiafigurát.

 

Amint látod, a teraszod hangulatát számtalan kiegészítővel feldobhatod, de azért vigyázz, hogy ne legyen végül tarka-barka káosz az egész, mert akkor nyugtalanító lesz a légköre.  A virágok, bútorok, textilek és kiegészítők színe is legyen összhangban egymással, és akkor tényleg egy igazi oázissá varázsolhatod a teraszod a nyári forróság közepébe.

A cikk folytatása: 5 évelő dísznövény, amelyeket a balkonra is ültethetsz!


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!