1 mokkáskanál törött fehér bors, 1 teáskanál nem csípős mustár, 1 evőkanál finomliszt, 2 evőkanál olaj, csipetnyi kristálycukor.

 

A burgonyát meghámozom, és egyforma kis kockákra vágom, majd fazékba téve ráöntök hét deci vizet. Megsózom, megborsozom, beleteszem a babérlevelet és fedő alatt puhára főzöm. Közben a felhevített olajon folyamatosan kevergetve beleteszem a megtisztított és nagyon finomra aprított vöröshagymát. Felöntöm három deci hideg vízzel és azonnal simára keverve, felforralom.

Folytonos keverés közben pár percig főzöm, ezután egy finom szűrőn keresztül belecsorgatom a levesbe. Beletöltöm még a mustárral simára kevert tejfölt is, és az egészet felforralva öt percig főzöm, közben kevergetem, végül a csipetnyi cukorral ízesítem. Tálaláskor a babérlevelet kiveszem belőle, és a levest jó forrón teszem az asztalra.

Elkészítési ideje: kb. 45 perc.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!