Hozzávalók:

2 tasak rizs, 2 dl húsleves alaplé (kockából is elkészíthető) olaj, 4 gerezd fokhagyma, kevés chili, csirke hús, gomba, mirelit zöldség mix, só, bors, parmezán sajt, oregánó, rozmaring, kakukkfű.

A húsleves alaplét elkészítjük, lehet kockából vagy a megmaradt húslevesből is.

Egy nagyobb edényben és wokban készítettem. Olajat hevítünk, majd amikor már elég forró rádobjuk a rizst és állandó keverés mellett addig pirítom, amíg opálos nem lesz.

Ezután veszek, egy merőkanál húsleves alaplét hozzáöntöm, és addig keverjük, amíg a rizs fel nem szívja az összes levet. Majd hozzáadok még egy merőkanál levet és ezzel is keverem, fontos állandóan keverni, mert leég. Ezután még két-három kanál alaplevet öntünk rá, majd hozzáadjuk az elő főzött vagy pirított csíkokra vágott csirke húst, a gombát, a fokhagymát, ízesítjük sóval, borssal, és a fűszerekkel és kevés chilivel.


Amikor a hús is puha és a rizs is félig át főt, hozzáadom a mirelit zöldség mixet és az egészet puhára párolom. A végén megszórom reszelt parmezán sajttal és friss petrezselyem zölddel, majd lefedve hagyom pihenni egy 10 percig.

Én a csirkét előzőleg átfőztem majd külön egy lábosban át pirítottam, így már nem kellet sokat főzni a wokban. A zöldségmixnél szinte bármit használhatunk hozzá nekem egy kukoricás salátamixem volt otthon.

Szinte fél óra alatt kész volt a vacsora és nagyon finom könnyű étel.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!