Elkészítése:  A tormát meghámozzuk, jól megmossuk, majd vékony hasábokra vágjuk. A patisszonokat is megmossuk, és a száruknál kissé kikanyarítunk belőlük. Nem hámozzuk meg, nem vesszük ki a magos belsejét, mert az apró zöldség még egészen zsenge. Tiszta, kiforrázott üvegekbe rakjuk. Igyekszünk a helyet gazdaságosan kihasználni, hogy minél több beleférjen. Az üvegekbe néhány tormahasábot, és megmosott, lecsöpögtetett, kaporszálat helyezünk. Kellemesen pikáns, nem túl savanyú levet keverünk ecettel, cukorral, sóval, és felforraljuk.

Csak addig főzzük, amíg a lé tetején lévő habot le nem szedjük, majd tűzforrón ráöntjük a patisszonokra. Ügyeljünk arra, hogy a zöldséget teljesen lepje el a salátalé. Azonnal lekötjük, és 24 órán keresztül száraz gőzben hagyjuk. Megjegyzés: Mindenfajta húsételhez illő, az uborkához hasonló ízű savanyúságot kapunk, amelyet felcsíkozva salátába is keverhetünk. Az apró savanykás patisszonokat (belsejüket kivájva) hússalátával, franciasalátával, sajtkrémmel vagy, bármilyen sós szendvicskrémmel is megtölthetjük.

 


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!