Dr. Jes Gitz Holler, a Koppenhágai Egyetem munkatársa egy kutatási projekt során felfedezett egy összetevőt, amely kifejezetten a Staphylococcus aureus egy bizonyos védekezési mechanizmusát támadja, amely hatékony kiegészítést jelenthet az antibiotikumos kezelések mellett. A baktériumok ellenállóképessége rendkívül rövid idő alatt fejlődi ki, és az Egyesült Államok, valamint Görögország területén több olyan baktériumtörzset fedeztek fel, amelyek semmilyen kezelési módszerre nem reagáltak.


„Egy chilei avokádónövény formájában egy teljesen természetes komponenst sikerült azonosítanom, amely hathatós segítséget nyújt a hagyományos antibiotikumos kezelés mellett. A rezisztens baktériumok membránján kiáramlást elősegítő pumpák találhatók, amelyek azonnal működésbe lépnek, ahogy az antibiotikum eléri a sejteket. A chilei növény hatóanyaga azonban képes semlegesíteni a membránokon található pumpák működését, így azok nem tudják kilökni az antibiotikumokat” - magyarázta Dr. Holler.

A szóban forgó avokádónövény leveleit a chilei mapucs indiánok egyébként már hosszú idők óta használják a sebeik begyógyításához, mondta Holler, aki a Journal of Microbial Chemotherapy című tudományos magazin legújabb számában jelentette meg tanulmányának eredményeit.

 


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!