Hozzávalók:
20 dkg liszt
5 tojás
4 dl tej
40 dkg gomba
40 dkg póréhagyma
40 dkg paradicsom
2 dkg szárított vargánya
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
3 dl tejföl
2 kanál paradicsompüré
1 kanál pirospaprika
5 kanál olaj
só, bors.
Elkészítés:
A vargányát áztassuk be vízbe, kb. 35-40 percig. A lisztet keverjük össze a 4 tojással, a tejjel a csipet sóval, majd fél óráig pihentessük. A csiperkegombát és a póréhagymát megtisztítjuk, és kis kockákra felvágjuk, majd forró olajon megsütjük, sózzuk, borsozzuk, majd az áztatóvízzel együtt hozzáadjuk a vargányát, és 5-10 percig pároljuk. A paradicsomot megmossuk, felkockázzuk, és ezt is hozzáadjuk, majd ha szükséges utána ízesítjük.
A tésztából kisütjük a palacsintákat, és minden palacsintát megtöltünk a paradicsomos gombás raguval.
Egy tűzálló tálba egymás mellé fektetjük a megtöltött palacsintákat és a tetejüket megkenjük egy tejföl, paradicsompüré paprika és só keverékével, és előmelegített sütőbe tolva negyed óra alatt készre sütjük.
Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget. Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát. A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!