Egy gyönyörű leander, vagy hibiszkusz máris a mediterrán napsütötte tengerpartot hozza el otthonunkba, vagy néhány tő rozmaring és oregánó cserépbe ültetve és máris olasz országba repülünk.

Fali polcok:

Egy szép fali polc az erkély falán több okból is hasznos lehet.

Egyrészt egy szép kovácsoltvas vagy színesre festett polc máris bútorrá válik, így dekorációs szerepet is betölt, másrészt, tehetünk rá néhány kisebb cserép virágot, pl. futó borostyánt vagy fűszernövényeket.


Virágládák és dézsák

A nagyobb erkélyeken elhelyezhetünk néhány nagyobb virágládát vagy dézsát, amelyeket színesre festve és kibélelve vagy natúr színben meghagyva rendezzünk el.

Ma már a nagyobb barkácsboltokban fa, fém és műanyag ládákat is vásárolhatunk, az utóbbi előnye hogy könnyen mozgatható.

A dézsákat és faládákat beültetés előtt érdemes duplán nejlonnal kibélelni és vízelvezető réteggel bevonni.


Használjuk ki a korlátot!

A korlátra a megszokott balkonláda helyett akasszunk fel néhány fém vagy kovácsoltvas virágtartóba színes cserépbe helyezett növényeket, így máris szép színes lesz az erkély.

A régi műanyag balkonládák helyett használjunk faládákat, amelyek sokkal természetesebb hatást keltenek.


Virágtartók növénylépcsők.

Az erkélyre tehetünk kisebb virágtartókat, vagy lépcsős elrendezésű virágpolcokat is, amelyeket szintén lefesthetünk színesre vagy hagyhatjuk natúr színben, ám ekkor érdemes színes kaspókat elhelyezni rajta.


A fal is számít!

A falra fúrjunk, fel rácsot ahová felfuttathatunk futó növényeket, pl. clematist, lilaakácot vagy borostyánt.

Egzotikus erkély

Ha szép egzotikus erkélyre vágyunk helyezzünk el néhány teraccota cserépbe fűszernövényt, sőt akár az erkély falát is befesthetjük színesre.


A növényeket igényeik szerint válogassuk össze, ültessünk néhány örökzöldet, tavasszal ültethetünk hagymás színes jácintokat, nárciszokat, nyáron pedig az évelő és egynyári növények adják meg az erkély színvilágát.

Ezt olvasta már?

A sáfrány termesztése kertünkben!

Frézia ültetése és termesztése kiskertben

A gyöngyvirág ültetése tavasszal

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!