Zamiopálma

A zamiopálma évek óta nagy sláger a növénybarátok körében. Fényes vastag húsos leveleivel nagyon szép látványt nyújt a szobában. A zamiopálma azért ideális a lusta kertészeknek, mert félárnyékos helyen is szépen fejlődik, az átlag szobahőmérséklet is megfelelő neki, nincs szüksége különösebb gondozásra. És ami a legfontosabb igénye, hogy nem szabad túl sokan locsolni. télen elég, ha kéthetente egyszer kap egy kevés vizet, ezen kívül semmilyen más feladatod vele kapcsolatban.

Szanzavéria

A szanzavéria, vagy más néven anyósnyelv a retro szobanövények egyik legismertebb fajtája, de lusta kertészeknek okvetlenül be kell egy ilyen növényt szereznie. A szanzavéria az a növény, amelyet ha véletlenül ott hagyunk egy sötét sarokban étlen- szomjan, akkor is képes életben maradni.

Vagyis félárnyékos szobában, is jól érzi magát, akkor is, ha csak havonta egyszer adsz neki vizet. Természetes a csíkos levelű szanzavéria igényli a fényt, ám ha félárnyékos helyre teszed, mindössze annyi történik, hogy a csíkos levelű növényből, sima zöld levelű növény lesz.

Yucca

A yucca a sivatagból érkezett kis hazánkba, így egy igazi túlélővel állunk szemben, aki eredeti hazájában akár 800 évig is képes életben maradni. Amerikában a hatalmas termetű yuccafák jól viselik a z adott szélsőséges környezeti viszonyokat, így a téli hideget és a nyár forróságot is. Eredeti élőhelyén egy évben mindössze 150-200 mm az évi csapadék mennyiség így a növény meg tanult tartalékolni. Így a mi általunk ismert törzses yucca is hasonló igényekkel rendelkezik, mint sivatagi rokona.

Tehát a yucca is a lusta kertészek egyik kedvence lesz, hiszen télen elég, ha havonta egyszer meglocsoljuk, ám nyáron a melegben jó, ha kéthetente adsz neki vizet.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!