A dichondra egy talajtakaró növény, amely gyönyörű szép egyenletes zöld felületet biztosít. Az egész évben gyönyörű buja smaragd zöld bársonyos felület minden kert tökéletes kiegészítője. Ez a lágyszárú évelő növény nem csak szép zöld felületet ad kertünknek hanem a nyáron virágával is dízsit ,amely fehér vagy sárga színben pompázik.

Alkalmas kisebb zöld felületek kialakítására vagy gyep pótlására, főleg ott ahol a fűnyíró már nem fér el.

A zöld szőnyeg kedveli a napos és félárnyékos kerteket is, így akár fa alá is vethetjük. Sőt ami még inkább vonzóbbá teszi ezt a különlegesen szép növényt, hogy a homokos talajon is szépen fejlődik ahol a fű már nem él meg.

A zöld szőnyeg magja megvásárolható a Zöldstúdió webáruházban akciós áron 50gr.-os kiszerelésben! >>>>>>

Télen nagyon jól bírja az akár -7 fokos hideget is, de ennél hidegebb helyen is áttelel, és tavasszal újra bezöldül. A magokat április végén, május elején vessük el jól megmunkált talajba, négyzetméterenként kb. 5 gr.-ot számoljunk. már két hét után gyönyörű zöld felületet képez, a nyári melegben locsoljuk rendszeresen.

Nyírni ugyanúgy kell, mint a füvet, kéthetente egyszer elég a fűnyíróval lenyírni, ám nem igényel olyan sűrű ápolást, mint a fű. Ha ön is szeretne szép zöld szőnyeget kertjébe, próbálja ki ezt a különleges növényt

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!