Hozzávalók (4 személyre):
1 pár műanyag borítású virsli
20 dkg gomba
1 nagy fej vöröshagyma
35 dkg csigatészta
10 dkg füstölt szalonna
2 dl csökkentett zsírtartalmú tejföl
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál piros fűszerpaprika
1 teáskanál finomliszt
ízlés szerint só, 1 mokkáskanál törött fekete bors.
Elkészítése: A csigatésztát a szokásos módon, forrásban lévő sós vízbe tesszük és megfőzzük, majd meleg vízzel leöblítve melegen tartjuk. A füstölt szalonnát nagyon apróra vágjuk, zsírját kiolvasztjuk. Rátesszük a megtisztított és finomra metélt vöröshagymát, majd megsózzuk, és fedő alatt megpároljuk. Ezután hozzáadjuk a megtisztított, és felszeletelt gombát.
A zúzott fokhagymával, törött borssal ízesítjük. Megsózzuk, és ugyancsak fedő alatt megpároljuk. Ha már zsírjára sült, a tűzről lehúzzuk, belekeverjük a pirospaprikát, majd ráöntünk félpohárnyi vizet. Ezután a tejfölben simára keverjük a lisztet és besűrítjük vele az ételt. Végül belekeverjük a bőrétől megtisztított és felkarikázott virslit. Ebbe forgatjuk bele a főtt tésztát. Az egészet betesszük a sütőbe, hogy jól felforrósodjon. Elkészítési ideje: kb. 1 óra.
Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget. Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát. A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!