Vargabéles recept kezdőknek

Hozzávalók:

3 csomag réteslap

1 kg túró

500 g vaj

400 g porcukor

600 g finommetélt

10 db tojás

1 db citrom

1 rúd vanília

1 l tejföl.

Elkészítés: A finommetéltet enyhén sós vízben kifőzzük, lehűtjük, leszűrjük, és felhasználásig félretesszük. A tejfölt előző nap tiszta konyharuhába tesszük, kb. 24 óráig felkötve tartjuk, hogy a savó kicsepegjen belőle. A túrót szitán áttörjük. Keverőedénybe tesszük a vajat, tojássárgájával és porcukorral elkeverjük, hozzáadjuk a túrót és a lecsurgatott tejfölt. Reszelt citromhéjjal, mazsolával és vaníliával ízesítjük.

Belekeverjük a kifőtt finommetéltet, végül hozzáadjuk a porcukorral keményre felvert tojásfehérjét. Az egészet lazán összekeverjük. Megfelelő nagyságú tepsit vajjal kikenünk, a fele mennyiségű réteslappal kibéleljük, olvasztott vajjal meglocsoljuk. A masszát belehelyezzük, és a visszamaradt réteslappal a tetejét befedjük. Olvasztott vajjal meglocsoljuk, és középmeleg sütőben 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük. Tálaláskor a tetejét vaníliás porcukorral meghintjük.

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!