A nyújtáshoz liszt, a forma kikenéséhez margarin a szóráshoz porcukor, folpack

Elkészítés: A sütőporral elkevert lisztet tálba szitáljuk. A közepébe mélyedést nyomunk, beleütünk 1 tojást, meghintjük 7 dkg cukorral és a sóval. A szélére rámorzsolunk 12 dkg vajat vagy margarint, majd a közép felé haladva összedolgozzuk. Sima tésztává gyúrjuk, és folpackba csomagolva kb. 30 percre hűtőszekrénybe állítjuk.

A többi tojást 25 dkg cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk az átpasszírozott tehéntúrót, 10 dkg vajat vagy margarint, a narancs levét és reszelt héját, végül evőkanalanként a pudingport is. A tésztát lisztezett deszkán kb. 30 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk, és 26 cm átmérőjű, margarinnal kikent formába fektetjük úgy, hogy kb. 3 cm magas pereme legyen. Rásimítjuk a túrós tölteléket, majd a tortát előmelegített sütőben 175 fokon (gáztűzhelynél 2-es fokozaton) kb. 70 percig sütjük, A maradék vajat vagy margarint serpenyőben megforrósítjuk, hozzáadjuk a szálasra vágott mandulát és a maradék cukrot.  Állandó keverés mellett arany-barnára pirítjuk. A langyosra hűlt túrótortát a karamellizált mandulával és porcukorral meghintve kínáljuk.

Elkészítési idő kb. 1,3/4 óra

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!