A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a megmosott mazsolát, cukorral, vaníliás cukorral, pár csepp citromlével és reszelt citromhéjjal ízesítjük. Két púpozott ek. zselatint 2 dl vízben felforralunk, amikor kissé kihűlt a túróhoz keverjük. Hideg vízzel kiöblített őzgerincformába öntjük, hűtőben megdermesztjük.

Ezután a formát forró ízbe mártjuk, és egy megfelelő tálra borítjuk, visszatesszük a hűtőbe. A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk, két ek. olajat adunk hozzá, majd apránként a túróra öntjük, szépen elsimítjuk. Visszatesszük a hűtőbe, és amikor megszilárdult, szeletelhetjük.

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!