Hozzávalók:

1 kg bőrős sertéscomb, 1 csokor friss rozmaring, 1 fej vöröshagyma, 1 fej lilahagyma, 1 doboz sárgabarack befőtt, 20 dkg cukor, 2 dl vörösbor ecet, babérlevél, só, bors,3 fej fokhagyma.

Az egész sertéscombot megmossuk, szárazra töröljük, és a bőrt a tetején késsel bevagdossuk. Bedörzsöljük sóval, borssal, majd egy tűzálló tálba fektetjük. A rozmaringot megmossuk, összevágjuk és rászórjuk a húsra, majd felöntjük kevés húsleves lével, vagy ha szeretjük, kevés vörösbort is önthetünk alá.

A tálat fedjük, le egy fóliával majd toljuk be a sütőbe 200 fokra és másfél két óráig pároljuk, a húst majd a végén vegyük le róla a fóliát és süssük szép ropogósra.

Miközben a hús sül, tisztítsuk meg a hagymákat, és vágjuk fel őket kisebb darabokra.

Egy nagyobb lábosban a cukrot karamellizáljuk meg, és öntsük fel borecettel és kevés vízzel. Amikor forrni kezd, adjuk hozzá a babérlevelet, az egész borsot, a hagymákat, sózzuk meg majd kb. negyed óráig főzzük össze. A végén adjuk hozzá a negyedelt barackot is, de ezzel már csak óvatosan forgassuk át. Egy kevés barack lével is ízesíthetjük.

Tálaláskor a húst helyezzük ki egy szép nagy tálra, majd halmozzuk köré a barackos ragut.

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!