Hozzávalók:

4 közepes narancs, 2 tasak vaníliás pudingpor, 80+50 g porcukor, 2 tasak vaníliás cukor, 1 liter tej, ½ dl narancslikőr,1 kész gyümölcstorta alap, 40 g pirított mandulaforgács, 1 ek. mirelit ribizli,2 tasak tortabevonó zselé,5 dl fehér muskotályos bor.

A narancsokat megtisztítjuk, majd a 1 narancs héját lereszeljük. Az összes többi narancsot meghámozzuk, és gerezdekre szedjük. A pudingport elkeverjük 80 g porcukorral, a vaníliás cukorral és 1 dl hideg tejjel kikeverjük. A maradék 9 dl tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk a pudingos tejet, belekeverjük a reszelt narancshéjat és összefőzzük. Ha elég sűrű lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a narancslikőrt is.


A tortalapot egy nagyobb tálra helyezzük, rászórjuk a mandulaforgácsot, belesimítjuk a pudingport, hagyjuk kihűlni és körkörösen kirakjuk a narancsszeleteket és hagyjuk teljesen kihűlni.

A torta közepére rászórjuk ribizli szemeket, majd a fehérbort elkeverjük a maradék porcukorral és a zselatinporral, és bevonjuk vele a torát.

1 órára betesszük a hűtőbe majd tejszínhabbal tálaljuk.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!