Öntethez: 3 dl narancslé, 6 dkg cukor, csillagánizs, 4 cl wiskey

Cukormázhoz: 5 tojásfehérje, 18 dkg porcukor, kandírozott narancshéj, 4 dkg cukor.

Egy keverőtálban első lépésként keverjük habosra a vajat, a cukrot, a narancshéjat, amíg kellő sűrűségű nem lesz. Majd adjuk hozzá a kakaóport, az átszitált lisztet, a tejfölt, és a narancslé egy részét, majd jó alaposan kidolgozzuk.

Egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a masszát, majd előmelegített sütőbe tesszük és 180 fokon kb. 45 perc alatt készre sütjük. Ha megsült kivesszük és hagyjuk kihűlni. Ezután egy másik tálban összekeverjük a narancslét az ánizzsal, a whiskyvel, a cukorral, és lassú tűzön állandó keverés mellett besűrítjük.


A torta tésztáját egy éles késsel három részre vágjuk, majd minden lapot meglocsolunk a whiskys öntettel jó alaposan, és egymásra helyezzük a torta karikákat. A végén bevonjuk olvasztott csokoládéval, de még nincs kész a torta.

Elkészítjük a mázat rá:

Készítsünk el külön egy fehér cukormázat, és egy narancsos cukormázat, és előbb a fehér mázat folyassuk rá a torta tetejére, majd a narancsosat. Nagyon szép lesz a végén, amikor megdermed. A végén szórjuk meg kandírozott narancskockákkal és porcukorral. De simán, ha csak csokoládéval vonjuk be, akkor is nagyon szép és finom lesz.

Érdemes kipróbálni.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!