Elkészítés: a vajas-kekszet összetörjük. Serpenyőben megolvasztjuk a vajat, hozzátesszük a kekszmorzsát és a porcukor felét; jól összedolgozzuk. A keveréket a formába töltjük, és jól belenyomkodjuk; hűtőszekrénybe tesszük.
A túrót a maradék porcukorral és a tejszínnel jól összekeverjük, majd a keksz tetejére kenjük; az egészet ismét s hűtőszekrénybe helyezzük.
A meggyet a levével együtt felforraljuk, és a kevés vízzel kikevert keményítőt hozzáadjuk, állandó keverés mellett felfőzzük, amikor besűrűsödik levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.
A meggymasszát a kekszes-túrós alapra kenjük, és az egészet tovább hűtjük.
Tálaláskor a tortába gyertyákat szúrhatunk és meggyújthatjuk. Nagyon hangulatos és mutatós.
Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!