Elkészítés: Gondosan válogassuk át, mossuk meg és csepegtessük le a rizst. A mazsolát is válogassuk át, távolítsuk el a szárakat, öblítsük le folyó-vízben, és 30 percig áztassuk egy pohár vízben.

Egy mikrohullámú sütőbe való, magas falu edénybe öntsünk fél pohár vizet és szórjuk bele a rizst. Fedjük le mikroba való fóliával, amit szúrjunk át 2-3 helyen és főzzük a rizst a mikróban max. fokozaton 5 percig.

Adjuk hozzá a tejet, a kristálycukrot meg a vaníliás cukrot, és alaposan keverjük össze. Lefedés nélkül tegyük vissza a mikróba, és 30 percig főzzük max fokozaton. Közben néhányszor vegyük ki és keverjük meg.

Közben jól csepegtessük le a mazsolát, és a főzési idő lejárta előtt 10 perccel keverjük a rizshez. Még melegen osszuk szét a tejberizst hideg vízzel kiöblített tálkákba, hagyjuk lehűlni és langyosan vagy hidegen tálaljuk. + gazdagíthatjuk cukrozott gyümölccsel, apróra vágott dióval is, tetejét megszórhatjuk cukrozott gyümölccsel vagy csoki reszelékkel.

Ha nincs mikrónk - akkor készíthetjük hagyományosan:

Forraljunk fel 1,5 l vizet, és szórjuk bele a rizst. Forraljuk 3 percig, közben egy másik edényben forraljunk fel 7,5 dl tejet.

Csepegtessük le a riszt, tegyük át a forrásban lévő tejbe és főzzük folyamatosan kevergetve 15 - 20 percig. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a kristálycukrot, vaníiliás cukrot és villával óvatosan keverjük össze.

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!